עשי ואל תעשי בקבוצות וואטסאפ

כך תצאי מלכת הוואטסאפ ולא אימוג'י מבויש | צילום: shutterstock
כך תצאי מלכת הוואטסאפ ולא אימוג'י מבויש | צילום: shutterstock

מה לעשות אם את היחידה שלא צורפה לקבוצת "מסיבות רווקות לשנהב המלכה!!!" ומהו נשק יום הדין נגד חפירות? הלכות נימוסים בוואטסאפ

88 שיתופים | 132 צפיות

קבלו תרחיש אימים: הטלפון מתחיל לצפצף. צפצוף אחרי צפצוף בקצב גובר. אתן נלחצות. אולי קרה למישהו משהו? אולי רעידת אדמה? אתן בודקות בסמארטפון וחושכות עיניכן: צורפתן לקבוצה "מסיבת רווקות לשנהב המלכה!! " איתה לא דיברתן מאז סיום התואר.

ניוז פלאש: מספרנו מופקר לכול. בכל רגע כל אחד יכול לצרף אותנו לאיזו קבוצה שמתחשק לו. לפני שאתן נלחצות, לוחצות על השתק או פונות לנשק יום הדין: כפתור "יציאה מהקבוצה", שוחחנו עם חנה סלע, מומחית לדינמיקה קבוצתית ומנהלת מקצועית של מכון הדס למבחני מיון, כדי שתעזור לנו לצלוח באלגנטיות את הקשיים שמזמנים החיים הקבוצתיים המודרניים.

"צריך להפריד בין סוגי קבוצות שונים", מסבירה סלע, "קבוצות חברתיות מתאימות יותר להורים בגן, ועד בית או צבא, אלה קבוצות שמתקיים בהן שיתוף של חוויות, רעיונות ודעות לאורך זמן והתהליך הוא פתוח ודינמי. לעומתן יש קבוצות מוכוונות מטרה שבהן רוצים להרים עשייה משותפת, כמו מסיבת רווקות".

דיג'י חאלד חושב איך להתחמק מהברית של של קורל סימנוביץ' | צילום: GettyImages
דיג'י חאלד חושב איך להתחמק מהברית של של קורל סימנוביץ' | צילום: GettyImages

איך תהפכי לסטוקרית ותצאי מזה בסטייל?
כך תהפכי למלכת הכיתה של ההורים

בקבוצות חברתיות יש פחות אינטריגות?

"אמורות להיות. למרות שההקשר הוא חברתי, גם בקבוצות האלה כל אחד בא עם הרגישויות, החשיבה ודפוסי האישיות שלו או שלה".

אז בעצם אנחנו לא בטוחות בשום קבוצה?

"ברגע שיש קבוצה לא הומוגנית תמיד תהיה רמה מסוימת של מחלוקות. במדיה הדיגיטלית יש גם משהו שיוצר מיסוך ואנשים מרשים לעצמם הרבה יותר. אבל עימותים הם לא תמיד דבר רע.

"בקבוצות עם מטרה, הדבר הכי חשוב הוא לפעול לטובת הקבוצה והמטרה האופרטיבית. צריך לדעת לנהל משא ומתן נכון: קודם כל להקשיב ולזהות את הצרכים של מי שמולך. זיהית? עכשיו חשוב להבין איפה הצרכים שלך והצרכים של האחר נפגשים. כדאי לחשוב על פשרה שתהיה win win, להיפגש איתם באמצע ולהציע דרך אחרת בצורה מבוקרת ומשכנעת עם נימוקים רציונליים".

באופן כללי, האם עדיף לשתוק כדי לשמור על שלום?

"לשבת על הגדר היא האופציה הכי גרועה, אם משהו לא מתאים לך עדיף פשוט להציע תהליך אחר. אם זה יעשה בצורה רגועה ומבוקרת, המטרה תושג. הכול תלוי בכושר השכנוע. כדי להיות אפקטיביים צריך לשדר מסרים קצרים, ברורים וחזרתיים. כך המסר נקלט בצורה מדהימה".

איך אני יודעת מתי דווקא כדאי להרגיע את העימות?

"צריך להיכנס לפרופורציות, לדעת לפעמים גם לנטרל או לרכך. בקבוצות בהנחייתי אני מציירת מעגל ומסבירה למשתתפים שהם לא המרכז, אלא עוד נקודה על ציר המעגל. יש עיקר ויש תפל. לפעמים שווה לוותר על ההיעלבויות אם המטרה הכללית היא חיובית ומקובלת עלייך ואת רוצה להיות חלק ממנה".

כך תחלצי מכל צרה

1. התכנונים למסיבת הרווקות יוצאים משליטה. "בקבוצות עם מטרה הדבר הכי חשוב הוא לפעול לטובת המטרה האופרטיבית: הקשיבי, זהי את הצרכים של שאר חברי הקבוצה והציעי פשרה שתתאים לכולם. עכשיו העבירי את הפשרה בתוספת נימוקים רציונליים".

2. בקבוצת ההורים של הגן מתכננים אירוע שלא מתאים לי. "נסי להציע תהליך אחר, הכול תלוי בכושר השכנוע. הקפידי על מסרים קצרים, ברורים וחזרתיים. רק כך המסר ייקלט".

3. גיליתי שפתחו בעבודה קבוצה בלעדיי. "אם נפלטת מקבוצה, את צריכה להבין למה. מה החמצת, מי הגורם שהביא להרחקתך. אם זאת קבוצה חשובה, תבלעי את העלבון, עברי לתקשורת פרטנית מאחורי הקלעים וחפשי בני ברית. צריך להבין שזה מקום עבודה ואלה הם כללי המשחק. גם אם זה לא תואם את איך שאת מרגישה באותו רגע, לפעמים צביעות משרתת אותך בפוליטיקה ארגונית".

4. מתי לשים על השתק ומתי לצאת מקבוצה? "אם הקבוצה לא חשובה לך בכלל, אל תהיי בה. כולנו נמצאות ביותר מדי קבוצות, שגובות מאיתנו המון זמן. תהיי בקבוצות שחשובות לך או שאת חייבת להיות בהן. מהיתר – תצאי".

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock