ספרים מעוררי תיאבון
חדשים על המדף: הספר של רונית צין־קרסנטי ממתיק את סודות אמנות הקונפיסרי וספר חדש של בלוגרים מספק הצצה לסצנת משאיות האוכל האמריקאית
אוכל על הדרך
משאיות האוכל הפזורות בכל רחבי ארצות הברית (ומה עם ישראל?!) הן כבר חלק מהתרבות הקולינרית האמריקאית. מה שנשמע כפאסט פוד נחות הוא למעשה סצנת גורמה שוקקת, וזה בדיוק הרציונל שעומד מאחורי הספר Food Truck Road Trip. המחברים Kim Pham ו־Phil Shen, האנשים שמאחורי הבלוג Behind the Food Carts (שזכה בפרס בלוג האוכל הטוב ביותר של מגזין "Saveur" לשנת 2013), סימנו משאיות בתריסר ערים בארצות הברית, נסעו לבקר, צילמו, שוחחו עם השפים, שמעו סיפורים מרתקים ולקחו מהם את המתכונים הכי טובים. חוץ ממבט אנתרופולוגי על התופעה, הספר והמתכונים מציגים מטבח עכשווי, בועט וצעיר.
16.49 דולר באמזון
אישה סוכר
דמיינו לעצמכם עולם של קליפות תפוזים מסוכרות, מרמלדות צבעוניות, מרציפנים מעוצבים ומרשמלו רכים, וכולם עשויים בעבודת יד. החלום הוורוד הזה נפרש במלוא יופיו בספר "כישופי סוכר" של רונית צין־קרסנטי, עיתונאית לשעבר שזנחה את המילים לטובת ייצור ממתקים. היא למדה את אמנות הקונפיסרי והתמחתה בה, וכשהבחינה כי אין בארץ אף ספר בנושא החליטה לעשות מעשה ולהוציא אחד כזה בעצמה. התוצאה מרהיבה, וכוללת לא רק תצלומים מפתים של עולם שכולו מתוק, אלא גם הסברים מפורטים המנגישים את ההכנה לכל מי שיש לו מושג בבישול, תשוקה לדבר והרבה סבלנות.
109 ש"ח בחנויות הספרים או אצל צין־קרסנטי, 4391842־054