ספינג' לנשמה: מתכון לסופגניות מרוקאיות מנחמות, עם סיפור מרגש מאחוריו

ספינג' מתוך פרויקט מתכון עם זכרון
ספינג' מתוך פרויקט מתכון עם זכרון

בתוך כל ההכנות לחנוכה, נתקלנו פתאום במתכון המרגש הזה לספינג', שהיה אהוב במיוחד על סמל שילה סימן טוב ז"ל. שיהיה חג שמח ככל האפשר, ומלא באור

88 שיתופים | 132 צפיות

40-25 יחידות | שעה ו-45 דקות | קל | כשר | צמחוני

המנה האהובה על שילה סימן טוב ז"ל, מתוך פרויקט "מתכון עם זיכרון".

משפחתו של שילה מספרת: "ארבעה חודשים לפני התאונה שבה נהרג, שילה אובחן כחולה צליאק. הוא אמר לנו: 'אין לי בעיה לא לאכול גלוטן – אבל רק עד הסופגניות של חנוכה'. ספינג' היה המאכל החביב עליו". ביום שבו נהרג, נסעו הוריו של שילה לפגוש אותו ואת הצוות שלו עם מגש ענקי של ספינג' שאמא שלו הכינה, אבל הצוות מעולם לא הגיע; בדרך לשם אירעה תאונה קטלנית בין משאית לבין שלושה כלי רכב של היחידה.

החומרים

1 ק"ג קמח
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
100 גרם (½ כוס) סוכר
800-720 מ"ל (כ-3 כוסות) מים
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לזרייה

אופן ההכנה

1. מנפים קמח לקערה, מוסיפים שמרים וסוכר ומערבבים. יוצרים במרכז הקמח גומה ויוצקים לתוכה 3 כוסות מים. בעזרת האצבעות, מתחילים "להפיל" קמח לתוך הגומה ולערבב אותו בתוכה בתנועות מעגליות, כך שעם כל ערבוב מתווסף עוד ועוד קמח. הבצק צריך להיות נוזלי אבל סמיך – במרקם שמזכיר שמנת. אם אחרי שמוסיפים את כל הקמח הבצק אינו נוזלי דיו – מוסיפים עוד נוזלים עד שמגיעים למרקם הרצוי.

2. מכסים את הקערה במגבת לחה ומתפיחים 60-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (השמן צריך לבעבע בעדינות סביב כף עץ שמכניסים אליו). כשהשמן חם, צובטים מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג, יוצרים בהם חור קטן בעזרת האצבע ומעבירים בעדינות לשמן החם (הבצק דביק ולכן הכי קל לעשות זאת כשהידיים רטובות או משומנות מעט).

4. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהספינג' מזהיב יפה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג, זורים אבקת סוכר ומגישים חם.

על שילה ז"ל

סמל שילה סימן טוב נפל בעת מילוי תפקידו ביום ד' באדר תשע"ח (19.2.2018). בן עשרים ושלוש היה בנופלו. הובא למנוחות בבית העלמין הצבאי סגולה בפתח תקווה. הותיר הורים, שלושה אחים ושתי אחיות.

המתכון פורסם במקור באתר "השולחן"