בריטניה סוערת בעקבות תחקיר של ה-BBC שחושף שורת טענות קשות נגד ההפקה של "חתונה ממבט ראשון": שתי משתתפות שיתפו כי נאנסו לכאורה בידי בני זוגן לתוכנית, משתתפת נוספת דיווחה על תקיפה מינית. בעקבות הפרסום הוסרו כל פרקי התוכנית משידור
סערה חדשה מטלטלת את תעשיית הריאליטי: שלוש משתתפות בגרסה הבריטית של "חתונה ממבט ראשון" טוענות כי נפגעו מינית במהלך צילומי התוכנית ומאשימות את ההפקה ואת ערוץ 4 בכישלון להגן עליהן.
>> חתונמי: יורשת האימפריה לא מוכנה למות משעמום – האם כריש ההשקעות יעמוד בזה?
העדויות נחשפו בתחקיר של ה-BBC ששודר אמש (שני), ובמסגרתו שתי נשים טענו כי נאנסו לכאורה בידי בני הזוג ששודכו להן במסגרת הפורמט, בעוד משתתפת שלישית סיפרה על תקיפה מינית ללא הסכמה. שלושת הגברים מכחישים את ההאשמות.
שלוש הנפגעות לכאורה הן שונה מנדרסון, שהשתתפה בעונה השמינית של התוכנית ב־2023, ושתי נשים נוספות שהופיעו בשמות הבדויים ליזי וקלואי. ליזי סיפרה כי כבר במהלך ירח הדבש הבחינה בדגלים אדומים אצל בן זוגה. לדבריה, הוא נהג להתפרץ בזעם מחוץ למצלמות ואף איים עליה כי אם תספר על שאירע, "מישהו ישפוך עליי חומצה". משתתפת נוספת טענה כי דיווחה להפקה ולערוץ על אונס לכאורה עוד לפני שידור העונה, אך הפרקים שבהם השתתפה נותרו זמינים לצפייה.
מנדרסון, היחידה שהזדהתה בפנים גלויות, משתפת כי בן זוגה לתוכנית הכניס אותה להיריון ללא הסכמתה, והיא נאלצה לעבור הפלה. לפי התחקיר, מנדרסון שודכה לבראדלי סקלי, שבאותה תקופה עבד כמורה למדיטציה בעיר גרימסבי: "הנשיקה הראשונה שלנו הייתה קסומה", סיפרה מנדרסון בתחקיר. השניים החלו לנהל מערכת יחסים אינטימית, ובמהלך שיחות מצולמות עם מומחי התוכנית אמר סקלי כי הוא רוצה "לדחוף את הגבולות" שלה, לצד אמירות שלפיהן הוא מבין שיש דברים שלא תסכים להם.
לדברי מנדרסון, באחד המקרים בן זוגה קיים עמה יחסי מין ללא אמצעי מניעה, אף שלטענתה הבהירה שאינה מסכימה לכך. "הייתי בהלם. מבולבלת. סיכמנו שאנחנו לא עושים את זה", אמרה. כשבוע לאחר שעזבה את צילומי התוכנית גילתה שהיא בהיריון. "בחרתי לעבור הפלה. זה היה קשה מאוד". סקלי מכחיש את הטענות וטוען כי הכל נעשה בהסכמה.
חברת ההפקה CPL, שמפיקה את התוכנית עבור ערוץ 4, דחתה חלק מהטענות וטענה כי מנגנוני הליווי והרווחה של ההפקה הם "מהמתקדמים בתעשייה". עוד נמסר כי ההאשמות אינן מבוססות. גם הגברים המעורבים מכחישים את המיוחס להם. שלוש הנשים טרם פנו למשטרה. בעקבות הפרסום הודיע ערוץ 4 הבריטי כי הסיר את כל פרקי התוכנית משירותי הסטרימינג, מהרשתות החברתיות ומהפלטפורמות הדיגיטליות. בנוסף נמסר כי הוזמנה בדיקה חיצונית לבחינת התנהלות ההפקה ורווחת המשתתפות והמשתתפים. בערוץ 4 טענו כי כאשר הועלו חששות מצד משתתפים, ננקטו צעדים "מהירים והולמים". "חתונה ממבט ראשון", המבוססת על פורמט דני, נחשבת לאחת מתוכניות הדגל של הערוץ ומשודרת כבר עשר עונות. כמובן גם הגרסה הישראלית של התוכנית זוכה להצלחה גדולה מאז עלתה בקשת 12 ב־2017.
