סנדוויץ’ שווארמה טלה
רוצים להכין סנדוויץ’ מושקע לעבודה? מתכון לסנדוויץ’ מיוחד עם שווארמה טלה
מצרכים:
החומרים ל-5-4 סנדוויצ'ים:
5-4 לחמי פרנה
1/2 כוס טחינה לבנה
3-2 עגבניות, פרוסות
מעט ארוגולה
בצל-סומאק (ראו מתכון בהמשך)
לשווארמה טלה:
צוואר טלה שלם עם העצם, מפורק
5 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 צרור תימין, קצוץ
1 צרור אורגנו, קצוץ
מלח גס
אופן ההכנה:
שווארמת הטלה:
1. חורצים חריצים את בנתח הצוואר בכמה מקומות ודוחפים בהם את שיני השום. משמנים את הנתח בשמן הזית ומתבלים בעשבי תיבול ובמלח.
2. "סוגרים" את הנתח במשך 17-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-270-250 מעלות. מנמיכים את החום ל-120 מעלות וצולים במשך שעתיים. מוציאים את הנתח מהתנור, מצננים, מפרקים מהעצם ופורסים דק מאוד.
ההרכבה:
צולים את פרוסות השווארמה במחבת, ממלאים בהן את לחמי הפרנה ומוסיפים את הטחינה, העגבניות, הארוגולה והבצל-סומאק.
בצל-סומאק
החומרים:
3-2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
1/2 כף מלח גס
2 כפיות סומאק
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.
טיפים לצליית נתחי בשר בפלנצ'ה או במחבת
1 חום – יש לחמם את המחבת לפני הנחת נתח הבשר, אך לא להלהיט אותה יתר על המידה כדי שלא תיעשה מעשנת.
2 שימון – עדיף לשמן את נתח הבשר עצמו לפני הנחתו במחבת כדי למנוע את טיגונו.
3 תיבול – יש לתבל את נתח הבשר במלח ובפלפל סמוך כמה שיותר לצלייה.
4 טמפרטורה – יש להביא את הנתחים לטמפרטורת החדר לפני צלייתם. נתח מהמקרר יישאר קר מבפנים במידות עשייה נמוכות.
5 הגרה – מחבת פסים ופלנצ'ה מחורצת מאפשרות לשומן הניגר מנתח הבשר להתנקז ובכך למנוע את טיגונו.