סנדוויץ’ שווארמה טלה

צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: שרון טמיר
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: שרון טמיר

רוצים להכין סנדוויץ’ מושקע לעבודה? מתכון לסנדוויץ’ מיוחד עם שווארמה טלה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-5-4 סנדוויצ'ים:

5-4 לחמי פרנה
1/2 כוס טחינה לבנה
3-2 עגבניות, פרוסות
מעט ארוגולה
בצל-סומאק (ראו מתכון בהמשך)

לשווארמה טלה:

צוואר טלה שלם עם העצם, מפורק
5 שיני שום
2 כפות שמן זית
1 צרור תימין, קצוץ
1 צרור אורגנו, קצוץ
מלח גס

אופן ההכנה:

שווארמת הטלה:

1. חורצים חריצים את בנתח הצוואר בכמה מקומות ודוחפים בהם את שיני השום. משמנים את הנתח בשמן הזית ומתבלים בעשבי תיבול ובמלח.

2. "סוגרים" את הנתח במשך 17-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-270-250 מעלות. מנמיכים את החום ל-120 מעלות וצולים במשך שעתיים. מוציאים את הנתח מהתנור, מצננים, מפרקים מהעצם ופורסים דק מאוד.

ההרכבה:

צולים את פרוסות השווארמה במחבת, ממלאים בהן את לחמי הפרנה ומוסיפים את הטחינה, העגבניות, הארוגולה והבצל-סומאק.

בצל-סומאק


החומרים:

3-2 בצלים סגולים, חתוכים לרצועות
1/2 כף מלח גס
2 כפיות סומאק

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

טיפים לצליית נתחי בשר בפלנצ'ה או במחבת

1 חום – יש לחמם את המחבת לפני הנחת נתח הבשר, אך לא להלהיט אותה יתר על המידה כדי שלא תיעשה מעשנת.

2 שימון – עדיף לשמן את נתח הבשר עצמו לפני הנחתו במחבת כדי למנוע את טיגונו.

3 תיבול – יש לתבל את נתח הבשר במלח ובפלפל סמוך כמה שיותר לצלייה.

4 טמפרטורה – יש להביא את הנתחים לטמפרטורת החדר לפני צלייתם. נתח מהמקרר יישאר קר מבפנים במידות עשייה נמוכות.

5 הגרה – מחבת פסים ופלנצ'ה מחורצת מאפשרות לשומן הניגר מנתח הבשר להתנקז ובכך למנוע את טיגונו.