סלסילות "פיש אנד צ'יפס"

גרסה משודרגת למנה האנגלית המוכרת, המציעה תחליפים מקוריים לדגים ולצ'יפס

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, פרווה

ההשראה למנה זו מגיעה ממנת הרחוב האנגלית, המורכבת מנתחי דג ים לבנים מטוגנים בשמן עמוק המוגשים לצד טוגני צ'יפס שמנמנים. כאן החלפנו את נתחי הדג הגדולים בברבוניות קטנות וכיפיות לנשנוש, ואת הצ'יפס בסלסילות תפוחי אדמה. כדי להכין את הסלסילות יש להצטייד בכף כפולה מיוחדת המיועדת לטיגון, שאפשר למצוא בחנויות כלי הבית.

החומרים ל-12 מנות:

לסלסילות תפוחי האדמה:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • מלח
  • שמן, לטיגון עמוק

 

לברבוניות:

  • 24 פילטים של ברבוניות
  • מיץ מ-1 לימון, להשרייה
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • שמן, לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

סלסילות תפוחי האדמה:

1. מרסקים את תפוחי האדמה במעבד מזון מצויד בדסקיות בעלות חורים קטנים. מוסיפים מעט מלח וסוחטים היטב.

2. מכניסים חופן תפוחי אדמה מרוסקים לכף הטיגון המיוחדת ולוחצים אותה עם הכף השנייה, כך שנוצרת סלסילה.

3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק עד רתיחה. מכניסים את הכף הכפולה עם תפוחי האדמה המרוסקים לשמן הרותח וממתינים עד שהסלסילה תזהיב.

4. מוציאים מהשמן החם, ממתינים במשך 2 דקות ומשחררים בזהירות את הסלסילה המטוגנת מתוך 2 הכפות שסוגרות עליה. מטגנים כך את יתר הסלסילות.

לברבוניות:

1. משרים את הברבוניות במיץ הלימון במשך כ-10 דקות ומנגבים.

2. טורפים בקערית קטנה את הביצה ומתבלים במלח ובפלפל. שמים את פירורי הפנקו בקערית נפרדת.

3. טובלים את הברבוניות משני צדיהן בביצה ואחר כך בפירורי הפנקו.

4. מטגנים את הברבוניות בשמן חצי עמוק עד הזהבה. מספיגים את עודפי השמן בנייר סופג.

ההגשה: שמים בכל סלסילת תפוחי אדמה 2 ברבוניות מטוגנות ומגישים עם פלחי לימון.

מגוונים: לגרסה אפויה אפשר להשתמש בתבנית עם שקעים עגולים – מרפדים כל שקע בנייר אפייה, מסדרים מעל את תפוחי האדמה המגוררים בצורת סלסילה ואופים עד להזהבה.