סלט תפוחי אדמה במיני-פיתה
המתכון הבא יגרום לכם לשכוח מסלט תפוחי האדמה שהכרתם עד היום. גרגירי חרדל, פלפל אדום, שמיר ורוטב עשיר בטעמים הם מילות המפתח. עידן הסלטים
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-6 מנות:
- 6 מיני פיתות
לסלט:
- 3 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עד ריכוך, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 מלפפונים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים ופרוסים
- 1/4 כוס רצועות פלפל אדום כבוש
- 1/4 כפית גרגירי חרדל
- מלח, פלפל שחור
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 כפות חומץ
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 שן שום, כתושה
- 1/2 כפית סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 3 ענפי שמיר, קצוצים
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
- מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב למעט השמיר. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים בעדינות.
- ממלאים כל מיני-פיתה בסלט ואוכלים מיד.