סלט תפוחי אדמה במיני-פיתה

המתכון הבא יגרום לכם לשכוח מסלט תפוחי האדמה שהכרתם עד היום. גרגירי חרדל, פלפל אדום, שמיר ורוטב עשיר בטעמים הם מילות המפתח. עידן הסלטים

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-6 מנות:

  • 6 מיני פיתות

לסלט:

  • 3 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים עד ריכוך, מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 מלפפונים ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס זיתים שחורים, מגולענים ופרוסים
  • 1/4 כוס רצועות פלפל אדום כבוש
  • 1/4 כפית גרגירי חרדל
  • מלח, פלפל שחור

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ענפי שמיר, קצוצים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט.
  2. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב למעט השמיר. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים בעדינות.
  3. ממלאים כל מיני-פיתה בסלט ואוכלים מיד.