עשר דקות עבודה: סלט שומר ולוביה עם טעמים מיוחדים וחורפיים

סלט שומר ולוביה | צילום: חיים יוסף
סלט שומר ולוביה | צילום: חיים יוסף

עם טעם אניסי ייחודי ושפע מרכיבים בריאים וטריים, מצאנו את המתכון המושלם לימים הקרירים: סלט שומר ולוביה קליל להכנה עם פטרוזיליה, זעתר וקצת פלפל חריף. והשוס - מדובר בעשר דקות עבודה

88 שיתופים | 132 צפיות

בגבול שבין הקיץ לחורף, השומר (או הביבש, תלוי באיזה בית גדלתן) מפציע ונשאר איתנו עד האביב. יש בו מעט שומן והמון סיבים, מה שהופך אותו למאכל עם אפס רגשות אשם. אם אתן חובבות את טעמו האניסי, הסלט הזה של רינת צדוק יענגו אתכן מהיורה ועד המלקוש.

עוד מתכונים טעימים:
מאפה שומר עם בצק דקיק וטעם אגוזי
פסטה משודרגת עם רוטב עגבניות ביתי
טליאטלה עם לקט פטריות יער, יין לבן ופרמזן

המתכון ל-4־6 מנות |  טבעוני | קל

 

החומרים
150 גרם לוביה מושרית במים 8־12 שעות (מחליפים את המים לפחות פעמיים בזמן ההשריה)
1/2 פומלה מפורקת לצ'אנקים (חצאי פלחים לא אחידים)
5 עלי חסה קטנים
1 שומר בינוני פרוס דק במנדולינה
1 חופן עלי שומר
100 גרם גרעיני חמנייה קלויים
2 ענפי זעתר טרי
1/4 צרור פטרוזיליה מופרד לעלים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/2 כף זעתר טחון
1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)

לרוטב
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח ים
מיץ מ־1/2 לימון
מיץ מ־1/2 תפוז

אופן ההכנה

1. מבשלים את הלוביה 35־40 דקות עד שהיא רכה אך יציבה.

2. מערבבים את הלוביה עם כל מרכיבי הסלט בקערה.

3. מערבבים את מרכיבי הרוטב, מוזגים על הסלט ומערבבים.

אפס רגשות אשם, סלט שומר ולוביה | צילום: חיים יוסף
אפס רגשות אשם, סלט שומר ולוביה | צילום: חיים יוסף