סלט קינואה חם
סלט שהוא ארוחה שלמה: קינואה עם זיתים שחורים, פטריות פורטבלו ועגבניות מיובשות
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
ל-2 מנות
- 1 בצל, קצוץ
- 3 גזרים, חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- מלח, לפי הטעם
- פלפל, לפי הטעם
- 4 כפות זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
- 2 עגבניות, קצוצות (ללא הזרעים)
- 1 כף עגבניות מיובשות, קצוצות
- 2 כפות בזיליקום, קצוצות
- 7 פטריות פורטובלו
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והשום עם מעט שמן זית, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומכסים במכסה. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה, מכבים את האש ומשהים למשך 10 דקות נוספות.
- מעבירים את הקינואה החמה לקערה, ומוסיפים זיתים, עגבניות, עגבניות מיובשות ובזיליקום.
- מטגנים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך כמה דקות ומוסיפים לקערה. מתבלים שוב במלח ופלפל, ומגישים חם.