סלט קינואה חם

סלט שהוא ארוחה שלמה: קינואה עם זיתים שחורים, פטריות פורטבלו ועגבניות מיובשות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-2 מנות

  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל, לפי הטעם
  • 4 כפות זיתים שחורים, מגולענים וקצוצים
  • 2 עגבניות, קצוצות (ללא הזרעים)
  • 1 כף עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 2 כפות בזיליקום, קצוצות
  • 7 פטריות פורטובלו
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בסיר את הבצל, הגזר והשום עם מעט שמן זית, תוך כדי ערבוב.
  2. מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
  3. מוסיפים 2 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומכסים במכסה. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה, מכבים את האש ומשהים למשך 10 דקות נוספות.
  4. מעבירים את הקינואה החמה לקערה, ומוסיפים זיתים, עגבניות, עגבניות מיובשות ובזיליקום.
  5. מטגנים את הפטריות במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך כמה דקות ומוסיפים לקערה. מתבלים שוב במלח ופלפל, ומגישים חם.