סלט פתיתים עם רימונים

אוהבים פתיתים? הוסיפו להם גרגירי רימון וקצת פטרוזיליה, וקיבלתם גרסה משודרגת למנה האהובה

88 שיתופים | 132 צפיות

פעם קראו להם "אורז-בן גוריון" מכיוון שהם פותחו בישראל של תקופת הצנע כפתרון למחסור באורז. מאז הם זכו לתחייה מחודשת, הספיקו להפוך לטרנד בין-לאומי ואפילו נכנסו אחר כבוד למטבחי השפים הנחשבים. זו גרסתי, הצנועה והישראלית, לגרגירים הכי חמים שנולדו כאן.

החומרים ל-6 מנות:

לסלט:

  • 1 חבילה (500 גרם) פתיתים אפויים
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • כוס עלי נענע 1/2
  • גרם גרגירי רימון (או חמוציות) 250
  • 200 גרם שקדים פרוסים מולבנים

לרוטב:

  • מיץ מ-2 לימונים
  • כפות שמן זית6
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפתיתים (לפי ההוראות שעל גבי השקית). רצוי להשתמש בטיגון בשמן זית.

2. מרטיבים 6 קעריות קטנות וממלאים אותן בפתיתים המבושלים. מעבירים את שארית הפתיתים לקערה.

3. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לקערת הפתיתים. מוסיפים את גרגירי הרימון (שומרים קצת בצד להגשה) והשקדים ומערבבים.

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוזגים לקערת הפתיתים ומערבבים.

מגישים: הופכים כל קערית פתיתים במרכז צלחת הגשה. מפזרים סביב כל מנה את סלט הפתיתים ומקשטים בגרגירי רימון.

מצרכים:

פעם קראו להם "אורז-בן גוריון" מכיוון שהם פותחו בישראל של תקופת הצנע כפתרון למחסור באורז. מאז הם זכו לתחייה מחודשת, הספיקו להפוך לטרנד בין-לאומי ואפילו נכנסו אחר כבוד למטבחי השפים הנחשבים. זו גרסתי, הצנועה והישראלית, לגרגירים הכי חמים שנולדו כאן.

החומרים ל-6 מנות:

לסלט:

  • 1 חבילה (500 גרם) פתיתים אפויים
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • כוס עלי נענע 1/2
  • גרם גרגירי רימון (או חמוציות) 250
  • 200 גרם שקדים פרוסים מולבנים

לרוטב:

  • מיץ מ-2 לימונים
  • כפות שמן זית6
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/4 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפתיתים (לפי ההוראות שעל גבי השקית). רצוי להשתמש בטיגון בשמן זית.

2. מרטיבים 6 קעריות קטנות וממלאים אותן בפתיתים המבושלים. מעבירים את שארית הפתיתים לקערה.

3. קוצצים את הפטרוזיליה והנענע ומוסיפים לקערת הפתיתים. מוסיפים את גרגירי הרימון (שומרים קצת בצד להגשה) והשקדים ומערבבים.

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוזגים לקערת הפתיתים ומערבבים.

מגישים: הופכים כל קערית פתיתים במרכז צלחת הגשה. מפזרים סביב כל מנה את סלט הפתיתים ומקשטים בגרגירי רימון.