כאן אוכלים פחמימות מנחמות: סלט פסטה עם פסטו והפתעות

סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות | צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות | צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע

סלט נהדר וקליל שהכוכבים שלו הם פסטה ופסטו, בליווי כוכבי משנה מופלאים כמו צנוברים קלויים, זיתי טאסוס ושבבים דקיקים של פרמזן. במילה אחת: מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | חצי שעה | קל | כשר | צמחוני

גיוון: במקום חלק מהפסטו מתבלים את הסלט בשמן האדמדם בו השרינו את העגבניות המיובשות.

החומרים

500 גרם פסטה קצרה חלולה
1 חציל פרוס לאורכו לעובי 1/2 ס”מ
1/3 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
1/3 כוס פסטו
20 עגבניות שרי מיובשות או עגבניות שרי טריות חצויות
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
20 זיתי טאסוס (או זיתים משובחים אחרים) מגולענים
1/4 כוס צנוברים קלויים
צרור עלי בזיליקום (קורעים את העלים הגדולים)
150 גרם גבינה מלוחה (בולגרית או פטה) מפוררת

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מסדרים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית מתבלים במלח ופלפל. אופים עד השחמה. מוציאים וחותכים לרצועות שמנמנות באורך 2 ס”מ.

3. מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

4. מסננים את הפסטה, משמנים במעט שמן זית ומעבירים לקערה. מוסיפים פסטו ואת רצועות החצילים, עגבניות, גבינת פרמזן וזיתים. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.

5. סמוך להגשה מוסיפים צנוברים, בזיליקום וגבינה מלוחה. מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול.

רוצה מתכונים נוספים עם פסטו? היכנסי לאתר "השולחן"