מרענן וטעים: סלט עוף ומלפפונים אסייתי

סלט עוף ומלפפונים אסיאתי.  רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
סלט עוף ומלפפונים אסיאתי. רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

בא לכן משהו מרענן לצהרים? יש לנו את המתכון בשבילכן והוא רק נראה מורכב: משתמשים בקולפן ז’וליינים, והסלט המרהיב מוכן בצ’יק

88 שיתופים | 132 צפיות

2 מנות עיקריות, זמן הכנה: 60 דקות, קל, כשר

החומרים

לעוף

לסלט

לוויניגרט

אופן ההכנה

לעוף
מורחים את העוף בטריאקי ומפזרים שום מעל. מניחים במקרר ל-30 דקות
מחממים מחבת פסים, משמנים מעט וצולים את העוף כ-3 דקות מכל צד עד שהוא משנה את צבעו ועשוי בפנים. מכסים ומצננים. פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.

לרוטב ויניגרט
שמים את החומרים בצנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב.

להרכבת הסלט
חותכים מלפפונים וגזר לרצועות דקות וארוכות בעזרת קולפן ז’וליינים או בסכין, מעבירים לקערה ומוסיפים שומר, פלפל חריף, נבטים וכוסברה.
מערבבים חצי מהרוטב עם הסלט, מוסיפים את העוף, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים מעל את שארית הרוטב ומגישים מייד. בתאבון!

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן