בול כמו במסעדה אסייתית: סלט עוף ומלפפונים קראנצ'י

סלט עוף ומלפפונים אסייתי של רות אוליבר | צילום: דן פרץ, סגנון: אוריה גבע
סלט עוף ומלפפונים אסייתי של רות אוליבר | צילום: דן פרץ, סגנון: אוריה גבע

מתכון קל של השפית רות אוליבר לסלט האסייתי הקלאסי, שרק נראה מורכב - בעזרת קולפן ז’וליינים או עם סכין, הסלט המרהיב, הפריך והטעים הזה מוכן בצ’יק

88 שיתופים | 132 צפיות

2 מנות עיקריות | 60 דקות | קל | כשר | עוף

החומרים

לעוף
1/2 פרפר חזה עוף
3 כפות רוטב טריאקי
2 שיני שום פרוס דק
3 כפות שמן
לסלט
6-5 מלפפונים
1 גזר
1 שומר פרוס דק
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1/2 חבילה נבטי שעועית
1/2 צרור כוסברה קצוצה
לוויניגרט
5 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
3 כפות מירין
3 כפות חומץ אורז
1 כף סוכר
1 כף גדושה מיונז
1/2 כפית אבקת ווסאבי
2 כפות שומשום שחור
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

לעוף
1. מורחים את העוף בטריאקי ומפזרים שום מעל. מניחים במקרר ל-30 דקות

2. מחממים מחבת פסים, משמנים מעט וצולים את העוף כ-3 דקות מכל צד עד שהוא משנה את צבעו ועשוי בפנים. מכסים ומצננים. פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.

לרוטב ויניגרט
3. שמים את החומרים בצנצנת עם מכסה תואם, סוגרים ומנערים היטב.

להרכבת הסלט
4. חותכים מלפפונים וגזר לרצועות דקות וארוכות בעזרת קולפן ז’וליינים או בסכין, מעבירים לקערה ומוסיפים שומר, פלפל חריף, נבטים וכוסברה.

5. מערבבים חצי מהרוטב עם הסלט, מוסיפים את העוף, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. יוצקים מעל את שארית הרוטב ומגישים מייד.

רוצה מתכוני סלטים אסייאתיים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"