סלט עם טוויסט מושלם לחג: כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת

סלט כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל
סלט כרוב סגול חרוך עם איולי חזרת של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר, צלחות: עדי ניסני | צילום: שני בריל

סלט כרוב סגול עם זווית כיפית של השף תומר אגאי: צולים את הכרוב מראש והוא מקבל טעמים עמוקים וארומה חרוכה - מנה מרעננת וצבעונית שתקשט את שולחן החג

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | 30 דקות | קל | כשר לפסח | סלטים

החומרים

1 כרוב סגול חצוי
1/4 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
עלי מרווה מגבעול אחד
עלי אורגנו מגבעול אחד
לתיבול
3 כפות איולי (ראו מתכון למטה)
2 בצלים ירוקים החלק הירוק בלבד, קצוצים
3־4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה
3־5 ס"מ שורש חזרת

אופן ההכנה

1. חותכים כל מחצית כרוב ל־6 פלחים, אבל משאירים אותם מחוברים לגזע.

2. מחממים תנור ל־250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מניחים חצאי כרוב בתבנית, מזלפים מעליהם שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מפזרים מעליהם עלי מרווה ואורגנו, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור. צולים 1/4 שעה, מסירים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל וצולים עוד כ־7 דקות, עד שחלקו העליון של הכרוב נחרך מעט.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט. מנתקים את עלי הכרוב מהשורש וחוצים כל פלח לרוחב.

מתבלים ומגישים
5. מניחים את פלחי הכרוב הצלוי בקערה עמוקה שיכולה להכיל אותם. מוסיפים איולי, בצל ירוק, מיץ לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהכרוב נעטף ברוטב. מעבירים לצלחת הגשה רחבה ומגררים שורש חזרת על החורים הקטנים ביותר של הפומפייה (עדיף מיקרופלן).

כך מכינים איולי בסיסי
טורפים חלמון ביצה במטרפה ידנית לתערובת תפוחה ובהירה, מערבבים בכוס 150 מ"ל שמן קנולה ו־50 מ"ל שמן זית ומזלפים לאט, בהדרגה ותוך ערבוב נמרץ במטרפה לתוך תערובת החלמון, עד שמתקבל מיונז סמיך. היזהרו מהוספת כמות גדולה מדי של שמן בבת אחת, זה עלול לשבור את המרקם. מוסיפים מיץ מ־1/2 לימון ומערבבים במטרפה להטמעה. מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לצנצנת. האיולי נשמר עד 4 ימים במקרר.

למתכוני כרוב נוספים היכנסי לאתר "השולחן"