מתכון לסלט ירוקים עם טופו צלוי ואגוזי פקאן מקורמלים

סלט ירוקים עם טופו צלוי ואגוזי פקאן מקורמלים של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
סלט ירוקים עם טופו צלוי ואגוזי פקאן מקורמלים של זהר לוסטיגר בשן | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

זה לא עוד סלט ירוק, אלא דרך אלגנטית וטעימה לשלב נבטוטים בארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

נבטוטים הם למעשה עדשים מונבטות, שאפשר למצוא היום בכל סופר, והם תוספת נאה של חלבון לסלט שלכם. יחד עם הטופו, מתקבל סלט שיכול בקלות לתפקד כמנה עיקרית לאמצע השבוע.

החומרים

לטופו

לרוטב

לאגוזי פקאן מקורמלים

לסלט

אופן ההכנה

מכינים את הטופו

1

מערבבים פרוסות טופו בקערה עם 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור.

2

מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה וצורבים את פרוסות הטופו 3 דקות לקבלת סימני חריכה. הופכים וצורבים עוד 3 דקות בצד השני. מעבירים לצלחת ומצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים את הרוטב

3

טוחנים את חומרי הרוטב בבלנדר או במוט ריסוק ידני לקבלת רוטב חלק. הרוטב נשמר במקרר עד שבועיים.

4

קולים אגוזי פקאן במחבת יבשה 3 דקות על להבה בינונית־גבוהה, עד שמופיעים סימני חריכה. מדי פעם מנענעים את המחבת כדי שהאגוזים לא יישרפו. מכבים את הלהבה, יוצקים סירופ מייפל, מפזרים צ'ילי יבש ומערבבים היטב. מעבירים מיד לצלחת ומצננים.

מרכיבים את הסלט ומגישים

5

מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט עם אגוזי הפקאן המקורמלים ועם הרוטב. מסדרים את פרוסות הטופו ומגישים.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן