הכי פרש שיש: סלט ירוק עם תפוחים בוויניגרט תפוזים ודבש

סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש של רועי ענתבי | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט ירוקים ותפוחי עץ עם ויניגרט תפוזים ודבש של רועי ענתבי | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סלט ירוק ופרשי תמיד בא בטוב, בין אם כארוחת ביניים ובין אם כתוספת מרעננת לארוחה כבדה. הסלט שבמתכון הזה הוא חגיגי וכיפי במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

10-8 מנות | 35 דקות | קל | כשר | צמחוני

סלט ירוק סטנדרטי ששודרג בסמליות חגיגית, עם לוביה ותפוזים צלויים בדבש. אם רוצים קצת פחות מתוק, גם תפוחים טריים באים בחשבון.

החומרים

לסלט
4 תפוחי עץ גרני סמית נקיים מליבה וחתוכים לשישיות עם הקליפה
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות דבש
1 כוס שעועית ירוקה נקייה מקצוות
1 כוס לוביה נקייה מקצוות וחתוכה למקטעים באורך 4 ס”מ
4 זוקיני פרוסים בעובי 1 ס”מ
4 ראשים של חסה מסולסלת שטופים ומופרדים לעלים
4 לבבות חסה ערבית שטופים ומופרדים לעלים
צרור בזיליקום מופרד לעלים
צרור נענע מופרד לעלים
לוויניגרט תפוזים ודבש
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) מיץ תפוזים
½1- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
½1- 2 כפות חומץ שרי
1/2 כף דבש
1/2 כף חרדל דיז'ון חלק
מלח
פלפל שחור גרוס
210 מ”ל (1 כוס פחות 2 כפות) שמן זית עדין

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את התפוחים והירוקים
2. מערבבים פלחי תפוחים עם חמאה מומסת ודבש ומסדרים בתבנית אפייה.

3. צולים 20 דקות עד שמזהיבים יפה ומצננים.

4. חולטים שעועית ירוקה, לוביה ופרוסות זוקיני במי מלח רותחים דקה-שתיים. מעבירים מייד למי קרח להפסקת הבישול. מסננים ומצננים.

מכינים ויניגרט
5. מערבלים את כל המרכיבים למעט השמן בבלנדר או במעבד מזון. מזלפים שמן לאט מבעד לפתח היציקה ומערבלים עד לקבלת אמולסיה. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל.

להגשה
6. מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה, מוסיפים 2/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים. מוסיפים עוד אם יש צורך.

למתכונים נוספים עם תפוחים היכנסי לאתר "השולחן"