סלט וייטנאמי שהוא ארוחה מלאה: המתכון של רותי רוסו

סלט וייטנאמי של רותי רוסו | צילום: זוהר רון
סלט וייטנאמי של רותי רוסו | צילום: זוהר רון

סלט פרשי, אקזוטי ומרענן עם מלא טעמים שהוא פשוט ארוחה שלמה. איך מכינות? רותי רוסו מגלה, ויש לה גם כמה טיפים לשדרוג

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 1 שעה | קל | כשר | סלטים

מי שלא יכולה לסבול ריח של רוטב הדגים (וחבל, כי הוא מדהים), יכולה להמיר אותו בסויה דלת מלח. אם תוסיפו לסלט הזה רצועות של עוף או טופו, אז תקבלו ארוחה מלאה

החומרים

1/2 חבילה אטריות שעועית ורמיצ'לי מוכנה לפי הוראות היצרן
2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים דקיקים
1 קולורבי קלוף וחתוך לגפרורים דקיקים
1 כוס עלי נענע
1 כוס עלי בזיליקום או בזיליקום תאילנדי (שיש לו קצת טעם של אניס)
1 כוס עלי כוסברה
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1 כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
פלפל צ'ילי אדום פרוס, לפי הטעם
לרוטב
1/3 כוס רוטב דגים
4 כפות סוכר חום או סוכר קנים
1/4 כוס מיץ ליים
3 שיני שום קצוצות
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס (או לפי הטעם)
1/3 כוס מים

אופן ההכנה

1. שמים את המים והסוכר בסיר קטן ומבשלים עד שהסוכר נמס. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם. שומרים במקרר.

2. יוצקים חלק מהרוטב על גפרורי הגזר ונותנים לו לעמוד בפנים בין חצי שעה לכמה ימים (במקרר).

3. מערבבים בקערה את האטריות, הגזר, הקולרבי והעגבניות. יוצקים מעט רוטב ומערבבים היטב, הכי טוב עם הידיים.

4. מוסיפים את עשבי התיבול ונותנים עוד ערבוב עדין אחד. מסדרים בקערה ומפזרים מלמעלה את הבוטנים הקלויים והצ'ילי החריף.

רוצה מתכונים נוספים של רותי רוסו? היכנסי לאתר "השולחן"