קראנ'צי וכיפי: כך תכינו סלט בורגול וקריספי טופו

סלט בורגול וקריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
סלט בורגול וקריספי טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ'. רינת צדוק מגישה מתכון לסלט כיפי במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

4־6 מנות | 20 דקות | קל | כשר | סלט בורגול

יש בסלט הזה שני שדרוגים שאני מאוד אוהבת: פירורים גסים של טופו צלוי, בורגול מוקפץ ואגוזים קצוצים שמוסיפים המון קראנץ'; וגספצ'ו זריז של עגבניות ונקטרינות טריות במקום התיבול הסטנדרטי של שמן זית ולימון.

החומרים

1 כוס בורגול מלא שטוף ומסונן
½1 כוסות מים רותחים
2 נקטרינות חתוכות לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 בצל סגול קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מ-1/2 לימון
לגספצ'ו עגבניות ונקטרינה
8 עגבניות שרי
1 נקטרינה
1 פרוסה בצל סגול
פרוסה בעובי 3 ס"מ פלפל צ'ילי אדום טרי (או יותר, לפי הטעם)
1/2 שן שום
1 כפית חומץ שרי
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
לפירורי טופו קריספי
300 גרם (1 חבילה) טופו מסונן ומפורר לפירורים גסים
3 כפות בורגול מוכן
3 כפות שמן זית
1 כפית גראם מסאלה
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
שמן זית

אופן ההכנה

מכינים את הבורגול
1. יוצקים מים רותחים על הבורגול ומכסים את הקערה. מניחים בצד 10 דקות, עד שכל המים נספגים והבורגול מתרכך. מפוררים בעזרת מזלג ושומרים מכוסה בצד.

מכינים את הגספצ'ו
2. טוחנים בבלנדר או מעבד מזון את כל המרכיבים לתערובת אחידה וחלקה.

מכינים פירורי טופו קריספי
3. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מפזרים בתבנית ואופים 10־12 דקות, עד הזהבה. באמצע האפייה פותחים את התנור ומערבבים בזהירות את הטופו והבורגול במרית או כף עץ.

מרכיבים את המנה ומגישים
5. מערבבים בקערה בורגול, קוביות נקטרינה, אגוזי מלך, בצל סגול, פטרוזיליה ו־1/2 מכמות פירורי הטופו. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים גספצ'ו ליד, מפזרים מעל את יתר הטופו ומגישים.

רוצה מתכוני טופו נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"