סירקניז – תבשיל אורז, בשר וחומוס
במקום לנגב - איכלו את החומוס עם אורז ובשר
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים לשש מנות:
- 200 גר' גרגירי חומוס
- מים עד כדי כיסוי
- 1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או הודו)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1/4 צרור שמיר קצוץ דק
- 4 כוסות אורז בסמטי או פרסי
להגשה:
- 1 ק"ג סלק
- 1 ק"ג גזר
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס למשך הלילה מראש במים חמים. למחרת מקלפים את הגרגירים, מכניסים לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ואת שמן הזית, ומבשלים הכל עד שהחומוס מתרכך.
- מוסיפים את הכוסברה והשמיר ומערבבים.
- שעה לפני הארוחה, מכניסים את האורז לסיר עם גרגירי החומוס ומוסיפים מים בגובה של ס"מ מעל, מבשלים עד שהאורז מתרכך, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
- במקביל מבשלים את הסלק והגזר עד ריכוך, וחותכים לרצועות.
- לפני ההגשה, מקפיצים את השום הקצוץ במעט שמן זית.
- מעבירים את הבשר עם החומוס והאורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הסלק והגזר ואת שמן הזית עם השום הקצוץ.
תבשיל מבית היוצר של מעצבת האופנה: אילנה אפרתי
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
22.09.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
החומרים לשש מנות:
- 200 גר' גרגירי חומוס
- מים עד כדי כיסוי
- 1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או הודו)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1/4 צרור שמיר קצוץ דק
- 4 כוסות אורז בסמטי או פרסי
להגשה:
- 1 ק"ג סלק
- 1 ק"ג גזר
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס למשך הלילה מראש במים חמים. למחרת מקלפים את הגרגירים, מכניסים לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים.
- מוסיפים את הבשר הטחון ואת שמן הזית, ומבשלים הכל עד שהחומוס מתרכך.
- מוסיפים את הכוסברה והשמיר ומערבבים.
- שעה לפני הארוחה, מכניסים את האורז לסיר עם גרגירי החומוס ומוסיפים מים בגובה של ס"מ מעל, מבשלים עד שהאורז מתרכך, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
- במקביל מבשלים את הסלק והגזר עד ריכוך, וחותכים לרצועות.
- לפני ההגשה, מקפיצים את השום הקצוץ במעט שמן זית.
- מעבירים את הבשר עם החומוס והאורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הסלק והגזר ואת שמן הזית עם השום הקצוץ.