סירקניז – תבשיל אורז, בשר וחומוס

במקום לנגב - איכלו את החומוס עם אורז ובשר

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לשש מנות:

  • 200 גר' גרגירי חומוס
  • מים עד כדי כיסוי
  • 1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או הודו)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/4 צרור שמיר קצוץ דק
  • 4 כוסות אורז בסמטי או פרסי

להגשה:

  • 1 ק"ג סלק
  • 1 ק"ג גזר
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. משרים את החומוס למשך הלילה מראש במים חמים. למחרת מקלפים את הגרגירים, מכניסים לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ואת שמן הזית, ומבשלים הכל עד שהחומוס מתרכך.
  3. מוסיפים את הכוסברה והשמיר ומערבבים.
  4. שעה לפני הארוחה, מכניסים את האורז לסיר עם גרגירי החומוס ומוסיפים מים בגובה של ס"מ מעל, מבשלים עד שהאורז מתרכך, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
  5. במקביל מבשלים את הסלק והגזר עד ריכוך, וחותכים לרצועות.
  6. לפני ההגשה, מקפיצים את השום הקצוץ במעט שמן זית.
  7. מעבירים את הבשר עם החומוס והאורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הסלק והגזר ואת שמן הזית עם השום הקצוץ.

תבשיל מבית היוצר של מעצבת האופנה: אילנה אפרתי

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

22.09.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

החומרים לשש מנות:

  • 200 גר' גרגירי חומוס
  • מים עד כדי כיסוי
  • 1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או הודו)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • 1/4 צרור שמיר קצוץ דק
  • 4 כוסות אורז בסמטי או פרסי

להגשה:

  • 1 ק"ג סלק
  • 1 ק"ג גזר
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. משרים את החומוס למשך הלילה מראש במים חמים. למחרת מקלפים את הגרגירים, מכניסים לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ואת שמן הזית, ומבשלים הכל עד שהחומוס מתרכך.
  3. מוסיפים את הכוסברה והשמיר ומערבבים.
  4. שעה לפני הארוחה, מכניסים את האורז לסיר עם גרגירי החומוס ומוסיפים מים בגובה של ס"מ מעל, מבשלים עד שהאורז מתרכך, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
  5. במקביל מבשלים את הסלק והגזר עד ריכוך, וחותכים לרצועות.
  6. לפני ההגשה, מקפיצים את השום הקצוץ במעט שמן זית.
  7. מעבירים את הבשר עם החומוס והאורז לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הסלק והגזר ואת שמן הזית עם השום הקצוץ.