לנפוש בתוך גלויה: האם המלון הכי אירופאי בארץ שווה את המחיר?

כמו בשוויץ, רק בישראל. מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
כמו בשוויץ, רק בישראל. מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס

בקתות עץ שפיציות, ספא מפואר, קולינריה מוקפדת ונוף שלא מבייש את האלפים, יצאנו לבדוק אם מלון ג'ייקוב נווה אטיב באמת מספק חופשה אירופאית בלב הגולן, או רק נראה טוב באינסטגרם

88 שיתופים | 132 צפיות

רושם ראשוני: אירופה בגולן

שפשפתי את העיניים, לא מאמינה. הבקתות המשולשות עם הגג השפיצי, ההרים סביב, הצמחייה הירוקה והאדניות שפורחות בכל צבעי הקשת – הכל הרגיש כמו כפר נופש שוויצרי בלב נוף אלפיני. ואז, במרחק פסיעה, אני כבר במסעדת "מונטה", בוטיק איטלקי משובח, ובלב אני נוחתת בטוסקנה. פאטה מורגנה? כמעט. ברוכות הבאות למלון "ג'ייקוב נווה אטיב", מרחק נגיעה מהחרמון, עם נוף עוצר נשימה של הרי הגולן, בקטע של "הושט היד וגע בם".

בתוך כל הכאוס היומיומי, הצלחתי לגלוש ל-24 שעות של שקט, רוגע ואסקפיזם טהור. המלון מחולק לשני מתחמים עיקריים: מתחם הבקתות, ומתחם מרכזי של לובי, מסעדות, בריכות וספא. העיצוב מרשים: שיש שחור-לבן, ריהוט עור יוקרתי ותאורה עם שנדלירים מנצנצים, דרמה במובן הכי טוב שלה. אפשר רק להתפלל שיבוא שלום, שהתיירים יחזרו, ושהישראלים שכבר מתחילים לגלות מחדש את הגולן יגיעו בהמוניהם. כי לא צריך לחכות לשלג. המקום פתוח כל השנה, ויש בו ובסביבתו המון מה לעשות, גם בחופשה קצרה של לילה או שניים.

>> של הביוקר: 12 מלונות בארץ שכנראה לא תוכלו להרשות לעצמכן

קצת היסטוריה: ממתחם סקי לריזורט יוקרה   

הסיפור של מלון "ג'ייקוב נווה אטיב" הוא סיפור של טרנספורמציה. המתחם נולד ב-1995, ביוזמת שני חברי מושב נווה אטיב, ושימש במשך שנים יעד לחובבי הסקי שעלו לרגל לחרמון. אבל מאז עבר כמה גלגולים – גם של שמות וגם של בעלים – עד שב-2019 עבר מתיחת פנים רצינית, בהשקעה של יותר מ-80 מיליון ש"ח, והפך לריזורט-ספא מפנק תחת השם "פנדה".

קצת לפני מלחמת השבעה באוקטובר, נפתח המקום מחדש תחת כנפיו של היזם מוטי דהאן, הבעלים של רשת מלונות "ג'ייקוב", שמפוזרת מטבריה ועד תל אביב. שמו החדש, "ג'ייקוב נווה אטיב", הוא מחווה לאביו של דהאן, והמלון כבר נחשב ליהלום שבכתר הרשת. במהלך ימי הלחימה, פעילות המלון הוקפאה, אבל בינואר האחרון הוא פתח שוב את שעריו. מי שמנצח על כל המלאכה הוא המנכ"ל אמל רבאח ממג'דל שאמס, מדריך סקי ותיק (פאן פקט, דני רופ היה בין תלמידיו), שנמצא בכל פינה ודואג לכל פרט. צוות המלון מורכב ברובו מדרוזים מהאזור, ונדמה שהם לקחו את נושא השירות והאירוח לרמה אחרת לגמרי.

מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס

החדרים: בין בקתת עץ לצ'יל מלכותי

45 בקתות עץ קסומות פזורות ברחבי המתחם, חלקן זוגיות, אחרות משפחתיות, כולן מעוצבות בניחוח אירופאי ומוקפדות עד הפרט האחרון. כמעט כולן מגיעות עם בריכה פרטית או ג'קוזי חיצוני, ובכולן תמצאו פינת ישיבה חיצונית עם שולחן וכיסאות – אידיאליים לקפה של בוקר מול הנוף.

האבזור הסטנדרטי כולל כספת, פינת קפה, מיני מקרר, מייבש שיער, מגהץ, חלוקי רחצה ונעלי בית. הבקתות הזוגיות מדגם "דלקס" קומפקטיות יחסית (23 מ"ר), אבל המיטות נוחות, המצעים רכים והכל מרגיש בדיוק במידה. אם בא לכן קצת יותר ספייס, יש גם דלקס עם ג'קוזי חיצוני (32 מ"ר), בקתות עם בריכה פרטית באותו גודל, ודופלקסים משפחתיים (50 מ"ר) שמתאימים לזוג פלוס ארבעה ילדים או לשישה מבוגרים. ויש גם דופלקס משודרג עם ג'קוזי ובריכה. למכורות לנטפליקס – יש, אל תדאגו. 

מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס

ומה עם הסוויטה הנשיאותית? אז לידיעת בני הזוג נתניהו: גם אני ביקרתי בסוויטה שאתם כל כך אוהבים. אמנם לא ישנתי בה (חבל), אבל סיבוב קצר הספיק כדי להבין את הקסם. 100 מ"ר של פאר: חדר שינה ראשי, אמבטיה ומקלחת, חדר ארונות, סלון מהודר עם ספה נפתחת, פינת אוכל, בר משקאות ומטבח מאובזר. בחוץ, גן מטופח עם בריכה פרטית וג'קוזי, כמובן. מתאימה לעד שישה מבוגרים, ואפשר גם להתחלק. המחיר הרשמי ללילה הוא 12,000 ש"ח, אבל בעונות מסוימות תמצאו אותה גם בהרבה פחות. נתניהוז, אגב, יודעים בדיוק למה הם חוזרים לכאן שוב ושוב.

מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס

קולינריה: חלבי, מוקפד ומפתיע

קרניבוריות יקרות, קחו אוויר: בשלב זה, תשכחו מבשר. המטבח כאן חלבי וכשר, והאמת? לא הרגשתי שחסר לי משהו. בעתיד מתוכנן מזנון חיצוני ליד הבריכה, שיציע גם בשרים, אבל נכון לעכשיו, החגיגה היא חלבית, מוקפדת וטעימה. מי שאחראי על התפריט הוא השף אליאב כהן, שהגיע מבית שאן, ומביא איתו כישרון גדול ויד רגישה. ארוחת הבוקר מוגשת בחדר אוכל רחב ידיים, והיא בדיוק מה שמצופה ממלון ברמה הזו: לחמים טריים, גבינות, דגים, ירקות, פירות, עוגות, ביצים בכל צורה, והכל טרי, מגוון ונעים, גם אם טיפה רועש כמו חדרי האוכל הקלאסיים של פעם.

אבל היהלום האמיתי מנצנץ בערב – מסעדת "מונטה". אפשר ומומלץ להגיע אליה גם מבחוץ (בעתיד היא תפתח גם לצהריים). מדובר במסעדת בוטיק איטלקית עם נגיעות ים תיכוניות. הדגים מגיעים מדי יום מנחל דן, והחיבור בין איטליה לגליל מרגיש טבעי לגמרי. כמה מנות שכבשו אותי: פורל בטאבון עם רוטב שמנת, גבינת רוקפור וכרישה – 144 ש"ח; אנלטי מסקרפונה, פסטה ממולאת בקרם גבינות עם חמאת מרווה ויין לבן – 78 ש"ח; פיצה ביאנקה, עבודת יד עם פטריות, בזיליקום, שמן זית, מוצרלה ופרמזן – 66 ש"ח; לחם נפוליטני חם מהטאבון עם מטבלים – 46 ש"ח. במקום פועל גם בר קטן שפתוח רוב שעות היום ומגיש קוקטיילים צבעוניים במצב רוח מרומם. כל החוויה הקולינרית כאן מדויקת, אלגנטית, ומזמינה עוד.

ספא, בריכות ונוף שלא נגמר

אחת מגולות הכותרת של המלון היא מתחם הספא והבריכות, שמשלב בין פינוק אמיתי לנוף שאין לו תחרות. בריכה חיצונית רחבה משקיפה היישר להרי הגולן בפריים מושלם. לצידה, בריכה מקורה (לימים פחות חמימים), ג'קוזי, סאונות יבשות ורטובות, וגם חמאם טורקי מפואר. בספא עצמו תמצאו 10 חדרי טיפול, עם תפריט עשיר של עיסויים; קלאסיים, שוודיים, עיסויים באבנים חמות ועוד. המחירים מתחילים ב-385 ש"ח לעיסוי בודד, ויש גם חבילות יומיות (ללא לינה) הכוללות שימוש מלא במתקני הספא ועיסוי של 45 דקות לזוג החל מ-900 ש"ח. בין טיפול לטיפול אפשר לנוח בפינת הרוגע, עם שתייה, כיבוד קל ונוף שגורם לשכוח מהכל. אם אתן מחפשות אסקפיזם מהסוג המרפא, זה המקום. 

מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס

מה עושות בסביבה?

האזור כולו מרגיש כמו מגרש משחקים איכותי למבוגרים: טבע, תרבות, יין ונשנושים. החרמון נמצא תמיד ברקע, רפטינג בבניאס מחכה בקיץ, ובכפרים הדרוזיים תמצאו מסעדות קטנות עם טעמים מהלב. בעונה הנכונה (שזה ממש לא עכשיו, אבל שווה לזכור לשנה הבאה), אפשר גם לצאת לקטיף דובדבנים עצמי. הנה טעימה ממה שאנחנו הספקנו בביקור הקצרצר.

יקב רקנאטי, יין עם נשמה: בדרך למלון עצרנו ביקב רקנאטי, גאווה מקומית-ישראלית שנמכרת ב-30 מדינות, כולל במסעדות מישלן נחשבות. היקב, שנמצא בגליל, עבר שיפוץ גדול עם קיר בזלת מסותת בעבודת יד ומזרקה בעיצוב דרמטי. הוא היה אמור להיפתח רשמית באוקטובר האחרון, אבל אז פרצה המלחמה. רק לאחרונה נפתח מחדש. סיור ביקב כולל תצפית על תהליך הייצור (מהכרם לבקבוק), מרכז מבקרים עם חלונות ענק שפונים אל הנוף, וטעימות יין; רגילות (60 ש"ח) או פרימיום (90 ש"ח). יש גם תפריט קטן ומוקפד: צלחות גבינות מקומיות עם לחם מחמצת, אנטיפסטי צבעוני, טארטלט גלילי עם סלט שורשים ועוד.

טיול טרקטורונים, שביל עוטף לב: יצאנו גם לטיול עם חברת "באגי בגולן", בבעלות באסם וטליע, שני דרוזים ממג'דל שאמס, שמכירים כל שביל במרחב. שעה וחצי של נהיגה בנוף פראי, בין מטעים, דרכי עפר ושבילים נסתרים, כולל עצירה בברכת רם ותצפית עד לגבול הסורי. אבל מה שבאמת נגע בי היה הסיפור האישי שטליע שיתף: על בן דודו מסוריה, שמעולם לא פגש, שנפצע קשה והועבר לטיפול מציל חיים בהדסה בירושלים. המפגש המרגש ביניהם – חוצה גבולות, פוליטיקה ודעות – היה תזכורת קטנה לכוח של חמלה ואנושיות. המחיר: 600 ש"ח לבאגי של עד חמישה אנשים, כולל שתייה ונוף ששווה כל שקל.

מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס
מלון נווה אטיב | צילום: סימפלקס

שורה תחתונה 

מלון "ג'ייקוב נווה אטיב" הוא בדיוק מה שאנחנו צריכות לפעמים: בוטיק יוקרתי, נוף מרפא, שירות מצוין וחוויה שמרגישה כמו חו"ל, בלי לעבור בנתב"ג בכיבשן של יולי-אוגוסט. המחירים מתחילים מ-1,487 ש"ח לבקתה רגילה, 1,913 ש"ח לבקתה עם ג'קוזי, ועד 2,040 ש"ח לבקתה עם בריכה פרטית. בקיץ יש גם מבצעים שווים: 15% הנחה לחברות מועדון, 20% למילואימניקים, ושובר של 300 ש"ח למסעדת "מונטה" על הזמנת לינה קרובה.
לפרטים והזמנת מקום במלון ""ג'ייקוב נווה אטיב" >>