בראנץ' ים תיכוני מהחלומות: כך תכינו סינייה סביח

סינייה סביח של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק
סינייה סביח של רינת צדוק | צילום: ניקי טרוק

שכבות של פרוסות חציל, תפוחי אדמה וטחינה מתובלת שנאפות בתנור - כך אנחנו מדמיינות את שבת בבוקר. רינת צדוק משתפת את המתכון המעולה שלה

88 שיתופים | 132 צפיות

4־6 מנות | כ־45 דקות | קל | כשר | טבעוני

אוכלים כתוספת או כמנה ראשונה. אפשר לחמם על הגריל אבל ממש לא חובה – הסביח הזה טעים גם קר.

החומרים

2 חצילים בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי ½1 ס"מ
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
לשמן פטרוזיליה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
לטחינת עמבה
1 כוס טחינה גולמית איכותית
1/3 כוס מי קרח
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כפית מלח
3 כפות עמבה (מחית)
להרכבה
1 עגבנייה מגוררת
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה
1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה

1. קולים את החצילים: מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסדרים פרוסות חצילים בתבנית בשכבה אחת וללא חפיפות. אם יש צורך, מסדרים את החצילים ב־2 תבניות. מושחים את החצילים במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים, מעבירים את התבנית לתנור ואופים 10־12 דקות, עד שהחצילים מזהיבים קלות (הם ייצלו שוב בהמשך). אם צולים ב־2 תבניות צולים תבנית אחר תבנית ולא יחד.

2. בינתיים מכינים שמן פטרוזיליה וטחינת עמבה: מנערים עלי פטרוזיליה קצוצים, שום, שמן זית ומלח ים אטלנטי בצנצנת זכוכית ושומרים בצד. מערבבים בקערית טחינה גולמית, מי קרח, מיץ לימון ומלח לתערובת קרמית, מוסיפים עמבה ומערבבים שוב להטמעה.

3. מביאים שפע מים לרתיחה, מבשלים פרוסות תפוחי אדמה 7 דקות ומסננים בזהירות או מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.

4. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 סנטימטר בפרוסות החצילים. מסדרים מעליהן פרוסות תפוחי אדמה, יוצקים מעל מעט משמן הפטרוזיליה, מסדרים תלוליות קטנות של עגבנייה מגוררת ותלוליות טחינת עמבה. מסדרים מעל שכבה נוספת של פרוסות חציל, פרוסות תפוחי אדמה, שמן פטרוזיליה, עגבנייה מגוררת וטחינה, וכך עד שמסיימים את כל החומרים. מתבלים במלח ים אטלנטי ובפלפל שחור ושומרים מעט טחינת עמבה להגשה.

5. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ־20 דקות, עד שפני המאפה משחימים. מפזרים עלי פטרוזיליה ומגישים לצד טחינת העמבה ששמרנו בצד.

רוצה מתכונים נוספים עם חצילים? היכנסי לאתר "השולחן"