סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה

סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה עם זרעי פשתן | צילום: אנטולי מיכאלו
סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה עם זרעי פשתן | צילום: אנטולי מיכאלו

הסינייה הטובה והמוכרת מקבלת טוויסט מעניין ומוצלח למדי עם דג לבן וירקות מוקרמים בטחינה עם זרעי פשתן. מנה שתעשיר לכם היום

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–2 מנות

300 גר’ דג לבן (מוסר/בורי/לוקוס)
5 כפות שמן זית
עלים מ־2 ענפי זעתר טרי
1 כפית פלפל שאטה
מלח ופלפל לפי הטעם

לירקות
2 עגבניות חתוכות לרבעים
1 בצל סגול חתוך לרבעים
8 שיני שום קלופות
½ כרובית חתוכה לפרחים
½ כוס שמן זית
1 כפית פלפל שאטה
1 כפית נענע יבשה
מלח ופלפל לפי הטעם

לטחינה
500 גר׳ טחינה+ עם זרעי פשתן ״סבא חביב״
400 גר׳ מים קרים
קורט מלח לימון
קורט מלח

טחינה+ עם זרעי פשתן של "סבא חביב"
טחינה+ עם זרעי פשתן של "סבא חביב"

 

אופן ההכנה

1. מתבלים את הדג בכל חומרי התיבול ומניחים בצד.

2. הירקות מתבלים את הירקות בשמן זית, פלפל שאטה, נענע, מלח ופלפל וצולים בתנור ב־200 מעלות במשך 15 דקות.

הטחינה
1. בקערה (או במעבד מזון) טורפים את כל החומרים עד לקבלת טחינה.

הרכבה ואפייה
1. מחממים תנור ל–180־200 מעלות.

2. במחבת חסינה מחום ומרופדת בנייר אפייה מניחים את הדג.

3. מסדרים מסביב לדג את הירקות ושופכים את הטחינה על פני הדג והירקות.

4. מכניסים את המחבת לתנור ואופים כ־12 דקות עד שהדג מוכן והטחינה מושחמת.

5. מוציאים מהתנור ומגישים.

סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה עם זרעי פשתן | צילום: אנטולי מיכאלו
סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה עם זרעי פשתן | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים דודו אלמקיאס, מסעדת דוד ויוסף
בשיתוף טחינה+ בית הבד הגלילי ״סבא חביב״

למתכונים נוספים של השף דודו אלמקיאס ממסעדת דוד ויוסף בהשראת סדרת מוצרי טחינה+ של "סבא חביב":

1. דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה
2. עוף צלוי בלימון עם טחינה
3. מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח
4. קרמבל תפוחים ברוטב טחינה וגלידת וניל