סופגנייה במילוי קרמל מלוח, קרם מסקרפונה ואגוזי לוז

סופגניות במילוי קרמל מלוח, קרם מסקרפונה ואגוזי לוז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופגניות במילוי קרמל מלוח, קרם מסקרפונה ואגוזי לוז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

סופגנייה מתוקה-מלוחה שיכולה בקלות להפוך לקינוח מושחת בימי חול. מתכון של שף-קונדיטור אורי שפט

88 שיתופים | 132 צפיות

סופגנייה במילוי קרמל מלוח, קרם מסקרפונה ואגוזי לוז | 6 יחידות | קשה | חלבי

לקרמל מלוח

1/2 כוס (100 גר') סוכר
2 כפות (30 גר') גלוקוזה
1 מקל וניל
1/4 כוס מים
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
30 גר' חמאה
100 גר' שוקולד לבן איכותי

לקרם מסקרפונה

1/2 קופסה (125 גר') גבינת מסקרפונה
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה קרה
4 כפות (60 גר') אבקת סוכר
1/2 מקל וניל

להרכבה

6 סופגניות מרובעות או עגולות חצויות לרוחב
1/2 כמות ממתכון קרם המסקרפונה
1/2 כמות ממתכון הקרמל המלוח
100 גר' אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

סופגניות במילוי קרמל מלוח, קרם מסקרפונה ואגוזי לוז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סופגניות במילוי קרמל מלוח, קרם מסקרפונה ואגוזי לוז | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

הקרמל המלוח

1. מבשלים בסיר את הסוכר, הגלוקוזה, מקל הווניל פתוח והמים עד קבלת קרמל זהוב. מרתיחים במקביל את השמנת והמלח.

2. בזהירות רבה, מוסיפים את השמנת הרותחת לקרמל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

3. יוצקים את רוטב הקרמל החם על השוקולד הלבן וטורפים עד קבלת קרם חלק ומבריק. מצננים עד שמתקבל ממרח יציב.

קרם המסקרפונה

1. טורפים את גבינת המסקרפונה במיקסר לריכוך.

2. מוסיפים לקערה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר וגרגירים ממקל הווניל ומקציפים עד קבלת קרם יציב. יש להיזהר מהקצפת יתר.

ההרכבה

1. מורחים שכבה נדיבה של קרמל מלוח בכל סופגנייה, עורמים כף מקרם המסקרפונה ומפזרים מאגוזי הלוז קצוצים מעל.

2. מחממים מעט את הקרמל עד שיהיה נוזלי. טובלים את המכסה של כל סופגנייה בקרמל. סוגרים ומפזרים מאגוזי הלוז הקצוצים מלמעלה.