סביח עם חציל אלוהי: המתכון המפתיע של ארז קומרובסקי

סביח של ארז קומרובסקי | צילום: דן לב
סביח של ארז קומרובסקי | צילום: דן לב

סביח של שף: ארז קומרובסקי מציג וריאציה עדכנית וכיפית על מאכל הרחוב הפופולרי, ואפילו משתף במתכון. כך תכינו זאת בעצמכן

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 15 דקות | קל | כשר | צמחוני

במקום חציל מטוגן יש כאן חציל קלוי וחם, במקום ביצה קשה מסיר החמין – ביצה רכה וחמימה, ובמקום טחינה שומשום – טחינת שקדים. את העמבה של העיראקים מחליף סחוג, שעשוי מפלפלים ירוקים חריפים של חורף, שהם קצת פחות חריפים מבדרך כלל.

החומרים

4 חצילים
4 ביצים
לסחוג
1/2 כוס שמן זית
2 פלפלים ירוקים חריפים ללא גרעינים
1/2 צרור כוסברה
2-1 שיני שום
להגשה
מלח ים גס
מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד
4-3 כפות טחינת שקדים (להשיג בבתי טבע)
פיתות עבות

אופן ההכנה

1. מכינים סחוג (אפשר ורצוי מראש): כותשים פלפל חריף, כוסברה ושום בעלי ומכתש (אם אין, קוצצים דק מאוד בעזרת סכין חד) ומערבבים עם שמן זית. מאחסנים בצנצנת זכוכית.

2. מכינים את שאר המרכיבים: קולים חצילים על אש גלויה עד שהם מתרככים וקליפתם משחירה. קולפים אך משאירים אותם שלמים.

3. מבשלים ביצים כ-4 דקות במים רותחים עד שהן חצי רכות וקולפים בזהירות.

4. מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים את החצילים ב-4 צלחות הגשה, מניחים מעל את הביצים ומפזרים סחוג בנדיבות. מטפטפים מיץ לימון, בוזקים מלח גס ומטפטפים טחינת שקדים. מגישים עם פיתות.

רוצה מתכוני סביח נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"