נשנושים ניו יורקיים

מנה מהמטבח של ל'אקול. צילום: George Zhao
מנה מהמטבח של ל'אקול. צילום: George Zhao

ניו יורק סיטי, הטוענת לכתר בירת העולם, היא גם אחד המקומות הטובים בעולם לחובבי אוכל. שתי המלצות טעימות שיגוונו את סיור האוכל שלכם בעיר

88 שיתופים | 132 צפיות

לתיירים בכלל ולחובבי אוכל בפרט ניו יורק היא סוג של מֶכּה ומקום שחייבים להגיע אליו לפחות פעם בחיים. יש בה ייצוג כמעט לכל מטבח שקיים ושוקי אוכל קבועים ויומיים בכל שכונה ופינת רחוב.

כיף ללכת לאיבוד

צ'לסי מרקט (Chelsea Market) הוא אחד משוקי האוכל המתוירים ביותר בעולם, מכמה סיבות: הוא ממוקם באזור נגיש ומרכזי, בשדרה העשירית, בין רחובות 15 ו-16, במבנה עם בקרת אקלים שנעים להסתובב בו בחורף ובקיץ, ויש בו המון דוכני אוכל, מסעדות וחנויות הקשורות בקולינריה. השוק אטרקטיבי מאוד, ופועלים בו כ-40 בתי עסק המוכרים סוגי אוכל מגוונים, מפירות ים טריים ועד ממתקים. תיירים מושכלים יגלשו לאתר האינטרנט, יערכו סיור מקדים ויסמנו דוכנים שמדברים אל לבם ואל חיכם. למי שאין קושי עם מיש-מש של טעמים – כדאי דווקא "ללכת לאיבוד" ולטעום ממה שמזדמן. אנחנו התחלנו בבראוניז מושחתים ממאפיית "המכשפה השמנה" (Fat Witch Bakery), עצרנו ב"לובסטר פלייס" (Lobster Place) ללובסטר רול אמריקאי קלאסי וקלאם צ'אודר סמיך, נשנשנו רד ולווט קאפקייק (red velvet cupcake) אצל אלני'ס (Eleni's) וקינחנו בקרטיב תות מפרי טבעי בדוכן "פיפל'ס פופס" (People's Pops). הארוחה היתה חסרת כל היגיון פנימי, אבל כיפית ומהנה יותר מהרבה מסעדות. בין דוכן לדוכן אפשר לעצור בחנות הספרים "פוסמן" (Posman Books) ולעלעל בספרי עיצוב, קריאה וכמובן בישול, ולקנות גאדג'ט למטבח ב-Bowery Kitchen Supply, שיזכיר את הטיול גם אחרי שחוזרים הביתה. צ'לסי מרקט הוא אחד משוקי האוכל המתוירים ביותר בעולם. צילום: Amelia Beamish

אוכלים בבית הספר

ומשיא המקצוענות וההתמקצעות הקולינרית – לבית ספר, ולא סתם, אלא למסעדה של בית ספר לבישול. "ל'אקול" (L'Ecole), "בית הספר" בצרפתית, הוא שמה של מסעדה הצמודה למרכז הקולינרי הבינלאומי (International Culinary Center), בית ספר לבישול עם ותק של כמעט 30 שנה, שנקרא פעם "המכון הצרפתי לקולינריה" (French Culinary Institute). מטרת בית הספר, שעם צוות מוריו נמנים כמה שפים בעלי שם עולמי, היא להקנות ידע בבישול על פי המסורת הצרפתית המפוארת. ישנם שני מסלולי לימוד (שישה חודשים ותשעה חודשים) במהלכם מתנסים התלמידים בכל אזורי העבודה במטבח, צוברים ידע מעשי ויוצאים מוכנים לשוק העבודה. עוד לפני כן הם מתמחים במטבח של "ל'אקול" תחת עינם הפקוחה של המורים. הזמנו מבעוד מועד מקום לצהריים. את הסגנון אפשר להגדיר כביסטרו, על קו התפר בין פריז לניו יורק: פטה כבד אווז וברווז ברוטב תפוזים ודובדבנים לצד המבורגר וצ'יפס. אלה גם אלה מבוצעים בדייקנות מופתית, ותמורת תוספת תשלום אפשר לצרף לכל מנה יין תואם. הכל מקצועי וזורם, עד שקשה להאמין שלא מדובר בשפים מוסמכים. בשעות אחר הצהריים והערב המוקדמות מוגש תפריט מקצועי שמבשלים שפים שכבר סיימו את הכשרתם. אחר כך חוזרים התלמידים אל קדמת הבמה ומגישים תפריט ערב. בימי שבת וראשון מוגש בראנץ' מפנק כמיטב המסורת הניו יורקית, שאינו חלק מתוכנית הלימודים, ואם לא משריינים שולחן זמן רב מראש אין סיכוי להשיג מקום.

המנות מוגשות בדייקנות מופתית. צילום: L’Ecole, the restaurant of The International Culinary Center

מידע מעשי

Chelsea Market איפה: 75 9th Avenue, New York (במתחם שבין הרחובות 15 16 ובין השדרה התשיעית לשדרה העשירית) פתוח: ב'-שבת 22:00-7:00, א' 20:00-10:00 לאתר L'Ecole איפה: 462 Broadway, New York פתוח: ארוחת צהריים – ב'-ו' 12:00 14:00, ארוחת ערב – ב'-שבת 17:30 19:00 (מקצועי), 20:00 21:45 (תלמידים), בראנץ' – שבת 15:00-12:00, א' 16:00-11:30 מחיר: תפריט צהריים – 3 מנות 32 דולר, 4 מנות 47 דולר. תפריט ערב – 3 מנות 44 דולר, 4 מנות 59 דולר. בראנץ' (שתי מנות) – 26 דולר. טלפון: 1-212-219-3300 לאתר   טיפ טעים לדרך Wafels & Dinges, משאית צהובה שאפשר לזהות מקילומטרים לפי הצבע והתורים, מתמחה בוופלים בלגיים חלומיים ומובילה את סצנת משאיות האוכל בניו יורק. ופל בסיסי עולה 5 דולרים, ותמורת 2 ירוקים נוספים מקבלים WMD (שפירושו: Wafel of Massive Deliciousness) עם תוספות בלי הגבלה. על הקרטון שבו מונחת יצירת המופת הקלורית יש wafel-o-meter לסימון מידת הנדיבות ששורה עליכם באותו רגע, מ"מוכן לחלוק" ועד "תשכחו מזה". המשאית הצהובה נודדת בעיר, ואפשר ליירט אותה בעזרת הפייסבוק. לאתר