7 דקות בגן עדן: הפטנט הסודי להכנת ניוקי זריז ומושלם

ניוקי 7 דקות | צילום: דניאל לילה
ניוקי 7 דקות | צילום: דניאל לילה

יש ניוקי מסולת ויש מתפוחי אדמה; יש מבושלים ויש אפויים, ויש גם ניוקי פטנט שמכינות ב-7 דקות וטורפות בחצי מהזמן. רומי נדלר מגלה את המתכון

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 7 דקות | קל מאוד | כשר | פסטה

החומרים

400 גרם גבינת ריקוטה
230 גרם (1 ו2/3 כוסות) קמח
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
פלפל שחור גרוס
מלח
1 ביצה טרופה (לא בהכרח תזדקקו לה)
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

1. שמים ריקוטה במסננת ל-10 דקות ומניחים לה להגיר נוזלים.

2. מערבבים את הריקוטה עם קמח ופרמזן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב עם הידיים. אם נותר בקערה קמח שלא נטמע בתערובת, מוסיפים ביצה ומערבבים. אם נוצר בצק אחיד ומעט דביק, אין צורך בביצה.

3. יוצרים מהבצק כ-4 גלילים בקוטר כ-1 ס”מ. חותכים או צובטים מהגלילים ניוקי בעובי כ-1/2 ס”מ.

4. מרתיחים שפע מים בסיר גבוה ורחב. מוסיפים את הניוקי ב-2 מחזורים ומבשלים רק עד שהם צפים.

רוצה מתכוני ניוקי נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"