ניוקי ערמונים
מתכון של השף ירון שלו
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-10 מנות:
לניוקי:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, אפויים בתנור עם מלח גס
- 200 גרם קמח
- 25 גרם פרמז'ן
- 160 גרם ריקוטה
- 20 גרם מלח
- 1 כף מחית כמהין
- 2 חלמונים
- 1 ביצה שלמה
לרוטב:
- 20 גרם חמאה
- 30 מ"ל ציר עוף
- 5 ערמונים, קלויים וחתוכים גס
- 1/4 כף מחית כמהין
- 1 עלה מרווה
- קורט מלח, קורט פלפל
אופן הכנה:
הניוקי:
1. מקלפים את תפוחי האדמה האפויים ושוקלים – צריך להיות 1 ק"ג אחרי הקילוף.
- 2. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הניוקי עד לקבלת תערובת אחידה, ומגלגלים לנקניק גדול.
- 3. קורצים מהבצק חתיכות ניוקי במשקל של 15 גרם, ומגלגלים כל חתיכה לכדור מעט שטוח. מניחים בצד.
- הרוטב:
- 1. מחממים במחבת את קוביית החמאה עם ציר העוף במשך כשתי דקות.
- 2. מוסיפים את חומרי הרוטב ומבשלים עד שהוא מסמיך.
- 3. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את הניוקי למים.
- 4. כשהניוקי צפים, מעבירים למחבת עם הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים.