ניוקי סלמון ושמנת
ניוקי ברוטב תרד ועגבניות מיובשות בשמנת לצד רצועות פילה סלמון מתקתק
88 שיתופים | 132 צפיות
מצרכים:
לארבע מנות:
לניוקי:
- 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
- 1 חלמון
- 100 גר' (1/3 כוס) קמח
לרוטב:
- 200 גר' פילה סלמון ללא עור ועצמות
- מעט שמן זית
- מעט מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- 20 גר' עלי תרד
- 50 גר' עגבניות מיובשות
- 1 כף שום כתוש
- 50 מ"ל יין לבן
- 100 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
הניוקי:
- מניחים שכבה של מלח גס על מגש אפייה ומניחים עליה את תפוחי האדמה.
- מניחים את תפוחי האדמה על מלח גס לצבירת נוזלים). מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור בחום גבוה של 220 מעלות כשעה.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים עד לקבלת פירה בעל מרקם חלק ללא גושים.
- מוסיפים את החלמון והקמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק לא דביק.
- חותכים מהבצק רצועות בעובי 3 ס"מ וחותכים לקוביות.
- מרתיחים בסיר מים עם מעט שמן. מוסיפים את יחידות הניוקי עד שהוא מוכן (כאשר הוא צף).
הרוטב:
- חותכים את הסלמון לרצועות דקות ומקפיצים קלות עם שמן הזית, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את עלי התרד והעגבניות המיובשות וממשיכים להקפיץ.
- מוסיפים את השום והיין הלבן ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת והניוקי, מצמצמים מעט את הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על הניוקי.