נוק אאוט

נאוה מרטון נהנתה מהאווירה ומהעיצוב במסעדת מיטבול, שהזכירה לה את ניו יורק. האם היא הצליחה לנצח את ק"ג הבשר?

88 שיתופים | 132 צפיות

עם שלטי רחוב ניו-יורקיים, דגל ארצות הברית ממוסגר, ציור של ג'קלין קנדי, תמונות מעולם האגרוף והגולף, מרילין מונרו ומרלון ברנדו, ספות אדומות גדולות, תאורה חמה ומוזיקה טובה – אי אפשר לטעות.

מסעדת מיטבול באזור התעשייה הישן בראשון לציון היא הדבר הכי קרוב שתפגשו באזור הזה לדיינר אמריקאי. לא הרבה מסעדות גורמות לי להרגיש נעים כל כך כבר בכניסה אליהן. יכול להיות שזה משום שחייתי שנה וחצי בניו יורק ואני חולמת בכל הזדמנות לחזור לשם, אבל יש משהו במיטבול שמושך אליה אנשים רבים.

תחום ההתמחות: בשר

מיטבול מתמחה בהמבורגרים ובבשרים. לאחרונה היא התחדשה בתפריט בוצ'ר מיוחד, המציע נתחים מובחרים וגדולים במיוחד – 1, ½1 או 2 ק"ג של אנטרקוט, סינטה או פילה, עם 2-4 תוספות (310-690 שקלים, בהתאם לסוג הנתח ולגודלו). לא היה לנו ספק שיהיה לנו קשה להשתלט על ק"ג בשר ושתי תוספות, אבל הלכנו על זה בגלל האתגר.

בחרנו בפילה עשוי מדיום ולצדו סלט ישראלי אישי (בשביל המצפון, ממש כמו שנכתב בתפריט הסלטים) ומנת גרליק צ'יפס מיוחדת עם שום ופטרוזיליה. עד שהגיע הנתח המיוחל פתחנו את התיאבון עם מנת פטה כבד בליווי ריבת בצל וטוסטונים (37 שקלים), מנה מצוינת וקלילה; ואז הגיע הפילה – נתח שלם על עגלת קצבים – שנחתך מולנו לפרוסות והוגש לשולחן, מדמם קלות, על מגש עץ רחב. לצדו הונחו מטבלים שונים: שמנת ופלפל, צ'ילי חריף, שום כתוש וגם מלח ופלפל גרוסים.

בלי לשים לב כמעט סיימנו את כל הנתח, נזכרים מדי פעם לחטוף כמה חתיכות עגבניות וחסה מהסלט (בשביל המצפון כבר אמרנו?) וקצת מהצ'יפס הפריך והטעים. את המקום המרכזי בארוחה תפס ללא ספק הבשר, שהיה רך ועסיסי, עטוף בחלקים החיצוניים במעטפת קריספית ושחומה, תענוג צרוף.


המבורגרים ענקיים עשויים מנתח אנטרקוט טחון גס הם מנות הדגל של המקום

תיאורים מעולם הספורט

מיטבול מציעה תפריט עשיר ומגוון שמשתמש באופן משעשע בשמות מעולם הספורט, כגון איפון, טאץ' דאון, סלאם דאנק ונוק אאוט, כדי לתאר את המנות הייחודיות. ואי אפשר שלא להזכיר את מנות הדגל של המקום – המיטבול – מנות המבורגרים ענקיים עשויים מנתח אנטרקוט טחון גס, ומוגשים בלחמנייה מתוקה עם חסה, עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ, שמגיעים גם עם תוספות שונות ובשילובים מיוחדים, דוגמת תערובת של בקר וכבש.

אף ש(כמעט) הצלחנו להשתלט על כל הנתח, הרי לקינוח יש קיבה נפרדת. לא ויתרנו על "זעזוע מוח" – שני כדורי גלידה קפואים מטוגנים בציפוי טמפורה, שוחים בים של שוקולד (39 שקלים); קינוח נפלא שלמרות התיאור הוא קל יחסית. נותרנו לשבת זמן רב אחרי שסיימנו לאכול, ולא רק משום שלא יכולנו לזוז.

שורה תחתונה: האווירה טובה המנות מיוחדות וטעימות והשירות אדיב ונעים. אמנם מחיר הבשר גבוה, אך יש לזכור שמדובר בנתחים גדולים מאוד. זהו אינו המקום לשוחרי בריאות, אך מיטבול בהחלט מעניקה חוויית בשר אולטימטיבית לזוגות שאינם מחפשים רומנטיקה ולבילוי עם חברים.

מיטבול | כתובת: דרך המכבים 8 ראשון לציון | טלפון: 03-9646468 | חניה: כן | כשר: לא