לא על הלחם לבדו: ממרחים שיסגרו לכם פינה

הממרחים שישדרגו לכם כל סנדוויץ' | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
הממרחים שישדרגו לכם כל סנדוויץ' | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

כריך לא שווה כלום בלי ממרח איכותי, אז אספנו לכם מתכוני ממרחים של מומחים: איולי,אריסה, סלט מטבוחה, סלט טרשי ועוד, יחד עם מתכונים לסנדוויצ'ים שיתמלאו בהם יופי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מתכוני כריכים שיקבלו את הממרחים באהבה:
כריך ארבעה חריפים
כריך פורל מעושן עם איולי חזרת
כריך ירקות צלויים טבעוני
כריך מקסיקני עם איולי צ'יפוטלה

 

ממרח איולי

החומרים

5 חלמונים
1 כפית חרדל
1 שן שום אחת
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ים
ליטר שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים חלמונים, שום וחרדל במעבד מזון או בבלנדר ומפעילים למשך כשלוש דקות.

2. מוסיפים שליש מכמות השמן בזילוף איטי, ומזלפים פנימה תוך המשך הערבול גם את מיץ הלימון וממליחים.

3. מוסיפים את שאר השמן בזילוף איטי עד לקבלת מרקם חלק של מיונז.

 

אריסה

החומרים לליטר אחד

150 גרם פלפל יבש מתוק
15 שיני שום קלופות
20 גרם שאטה גרוס
1 כף שטוחה כמון
1 כף מלח דק
300 מ"ל שמן זית
100 מ"ל מיץ לימון טרי
1 כף חומץ פשוט

אופן ההכנה

1. מנקים את הפלפלים מעוקץ ומגרעינים.

2. משרים במים חמים לשעתיים. מסננים וסוחטים.

3. מעבירים במטחנת בשר את הפלפלים והשום.

4. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. שומרים בכלי סגור במקרר.

 

מטבוחה

החומרים לכ־2 ליטר

5 ק"ג עגבניות אדומות ככל האפשר
30 שיני שום פרוסות
4-6 פלפלים חריפים ירוקים פרוסים
100 מ"ל שמן פפריקה
100 מ"ל שמן זית
מלח ים

אופן ההכנה

1. עושים סימון צלב בעגבניות עם סכין קטנה, חולטים אותן במים רותחים למשך דקה ומעבירים למי קרח. קולפים וקוצצים גס.

2. מחממים בסיר שמן זית, מלח ים, שום ופלפל חריף. מטגנים על אש בינונית למשך כמה דקות עד שהתערובת מעלה ריח נעים.

3. מוסיפים את העגבניות הקלופות והקצוצות, מגבירים את הלהבה ומבשלים למשך כ־40 דקות. מוסיפים מלח ים, מערבבים ומכבים את האש.

4. מעבירים את התערובת לתבנית עמוקה מעט, מזלפים עליה עוד שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190-200 מעלות.

5. צולים למשך כארבע שעות, כל חצי שעה מערבבים את התערובת בתבנית.

6. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר, מוסיפים את שמן הפפריקה, מבשלים למשך כ־10 דקות, מסירים מהאש ומצננים.

שמן פפריקה (לסלט מטבוחה)

החומרים

250 מ"ל שמן זית
3-4 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

1. מערבבים את השמן והפפריקה בעזרת מטרפה בקערה ומניחים בצד.

2. נותנים לשמן לשבת במשך כמה שעות, מדי פעם חוזרים על הערבוב.

3. אחרי כשלוש שעות מסננים את השמן האדום מהמשקעים, נשתמש בו בלבד בהמשך.

 

קרם שום לימון

החומרים

עשר שיני שום קלופות מעשרה ראשי שום
שמן זית לכיסוי
1 כף מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח ים
50 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה

1. שמים בסיר שיני שום קלופות, מכסים בשמן זית. מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר עד שהשום רך. מקררים עם השמן.

2. שמים בבלנדר כוס קונפי שום מסונן מהשמן. מוסיפים כף מיץ לימון, חצי כפית מלח ים ומערבלים.

3. מזלפים שמן זית תוך כדי ערבול. מתקנים תיבול ומאחסנים במקרר.

 

טרשי

החומרים

3 ק"ג דלעת
שמן זית
מלח ים
מעט עלי מרווה
אריסה
לימון כבוש קצוץ דק, בלי הגרעינים
מיץ לימון טרי
פפריקה מעושנת
שמן זית

אופן ההכנה

1. חותכים את הדלעת לפרוסות גדולות יחסית, שמים בתבנית עם נייר אפייה, מושחים בשמן זית, מלח ים, ועלי מרווה.

2. מכסים בנייר אפייה ואז בנייר אלומיניום.

3. אופים בתנור בחום של 160 מעלות עד שהדלעת מתרככת לגמרי (כשעתיים).

4. מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה ומועכים מעט. מניחים אותו במסננת, עליו מניחים צלחת ועליה סיר קטן או משהו אחר בעל משקל.

5. מניחים ללילה במקרר.

6. קוצצים את בשר הדלעת המסונן ומעבירים לקערה.

7. מוסיפים אריסה, לימון כבוש קצוץ, מיץ לימון, מלח ים, פפריקה מעושנת ושמן זית. מאחסנים במקרר.

צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל