מה אוכלים היום לצהריים? קציצות עוף על מקל של שי-לי ליפא

קציצות עןף שילדים אוהבים | צילום: Shutterstock
קציצות עןף שילדים אוהבים | צילום: Shutterstock

לארוחה הזו הילדים שלכם לא יוכלו לסרב: מתכון נפלא וזריז של שי-לי ליפא לקציצות עוף משגעות, שמשחילים על מקל ואוכלים כמו סוכריות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

רגע לפני החופש הגדול, זה הזמן לחדש את מלאי המתכונים לארוחות זריזות וטעימות שלא ידרשו יותר מדי זמן והתעסקות במטבח. המתכון לקציצות עוף של שי-לי ליפא הוא בדיוק כזה: מהיר, זריז ויגרום לילדים שלכן לטרוף בהנאה.

קציצות עןף שילדים אוהבים | צילום: Shutterstock
קציצות עןף שילדים אוהבים | צילום: Shutterstock

גורו הבריאות שי-לי ליפא עם הטיפים שיעזרו לכן להוציא את הג'אנק מהמטבח

מצרכים ל-12 קציצות

500 גר' בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
1 גבעול בצל ירוק, פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
1/4 כוס פירורי לחם
1 חלמון ביצה
1 כף קטשופ
1 כף שמן זית
מלח

מקלות עץ לנעיצה (להשיג בחנויות יצירה)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כ-2 דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.

3. יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזם ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.

4. אופים במשך כ-15 דקות, עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר ומייבוש הקציצות.

טיפ: משרים את המקלות במים כמה דקות (לפני שנועצים בהם את הקציצות) כדי שלא יישרפו באפייה.