מה אוכלים היום לצהריים? קציצות עוף על מקל של שי-לי ליפא
לארוחה הזו הילדים שלכם לא יוכלו לסרב: מתכון נפלא וזריז של שי-לי ליפא לקציצות עוף משגעות, שמשחילים על מקל ואוכלים כמו סוכריות
רגע לפני החופש הגדול, זה הזמן לחדש את מלאי המתכונים לארוחות זריזות וטעימות שלא ידרשו יותר מדי זמן והתעסקות במטבח. המתכון לקציצות עוף של שי-לי ליפא הוא בדיוק כזה: מהיר, זריז ויגרום לילדים שלכן לטרוף בהנאה.
גורו הבריאות שי-לי ליפא עם הטיפים שיעזרו לכן להוציא את הג'אנק מהמטבח
מצרכים ל-12 קציצות
500 גר' בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
1 גבעול בצל ירוק, פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
1/4 כוס פירורי לחם
1 חלמון ביצה
1 כף קטשופ
1 כף שמן זית
מלח
מקלות עץ לנעיצה (להשיג בחנויות יצירה)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כ-2 דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.
3. יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזם ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.
4. אופים במשך כ-15 דקות, עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר ומייבוש הקציצות.
טיפ: משרים את המקלות במים כמה דקות (לפני שנועצים בהם את הקציצות) כדי שלא יישרפו באפייה.