פינוק מושלם לקיץ קר: קינוח פנקוטה ליצ'י ורוזטה
לא צריך להדליק תנור בשביל הקינוח הנהדר הבא: פנקוטה קרירה עם תוספת ליצ'י אקזוטיים ומשקה שקדים רוזטה. מתכון קל ופשוט שלא ידרוש יותר מ-10 דקות עבודה
6־8 מנות | קל | צמחוני
פנקוטה היא פינוק קיץ אולטימטיבי – היא עשויה על טהרת השמנת, לא צריך לאפות אותה והמרקם הנעים והקריר שלה הוא מצנן מושלם. לגיוון אפשר להוסיף כל מיני טעמים – כאן הלכנו על משקה רוזטה בעל טעם שקדים דומיננטי, ועל תוספת ליצ'י – שמוסיפה לביס מרקם נוסף וגם את הטעם האקזוטי.
עוד מתכונים טעימים:
קוקטייל קיצי מרענן לימים החמים
שטרודל בננה עם גלידת וניל בקרמל
טירמיסו מהחלומות שכל אחת יכולה לעשות
החומרים
1 כף (10 גרם) ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קר
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1/2 כוס (125 מ"ל) רוזטה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
10 ליצ'י מקולפים וחתוכים לרבעים או חצאים
אופן ההכנה
1. מערבבים ג'לטין עם חלב ומניחים בצד כ־ 15 דקות לפחות.
2. מביאים לסף רתיחה בסיר שמנת מתוקה, חלב, רוזטה ומקל וניל (מרוקנים את גרגירי הווניל לתוך השמנת ומכניסים גם את המקל עצמו לסיר).
3. שופכים מעט מהתערובת החמה על הג'לטין עד שהוא נהיה מימי ומעבירים אותו לסיר. מערבבים היטב ומוציאים את מקל הווניל. יוצקים את התערובת לצלוחיות ומסדרים מעל הליצ'י.
4. מעבירים למקרר ל־ 6 שעות לפחות עדשהפנקוטה יציבה.