קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה

קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

מכניסים את כל הרכיבים לתנור, הולכים לשנ"צ וקמים אחרי כמה שעות למנת חורף עשירה ומנחמת שעושה טוב על הנשמה | מתכון של השף אבי ביטון מסדרת תבשילי חורף בקלי קלות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

תבשיל חורפי עשיר ומהביל שמגיע מחבל אלזס שבין צרפת לגרמניה. כדאי להצטייד בחרדל איכותי ובלחם שחור טוב.

עוד תבשילים להתפנק איתם:
תבשיל בשר-גרגירים אלג׳יראי
חריימה שיעשה לכן טעים בקישקע
חמין טבעוני מהשורש
וסנגריה שאי אפשר בלעדיה

 

החומרים ל-6-8 מנות |  קל |  בשרי

10 שוקי עוף
2 נקניקי קבנוס פרוסים לטבעות בעובי 1 ס״מ
1/2 כרוב לבן פרוס דק
1 גזר פרוס לטבעות בעובי 1 ס״מ
1 בצל לבן גדול פרוס דק
10 שיני שום
4 ענפי טימין
1 צרור שמיר קצוץ
ליטר בירה בהירה
1 כף סוכר חום
מלח, פלפל

אופן ההכנה

1. שמים את כל החומרים בכלי חסין חום.

2. אופים למשך כשעתיים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.

3. מורידים את הטמפרטורה ל־140 מעלות ואופים עוד שעה.

4. מגישים עם צנצנת חרדל, לחם שחור, יין לבן יבש או בירה בהירה.

קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב