גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית

גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים

גלידה קלילה ועדינה עם טעמים מקומיים של איזור הערבה. המרקם המחוספס שנוצר מההקפאה בתבנית ולא באמצעות מכונת גלידה מענג, ותוספת שמן הזית היא הפתעה לעין ולחיך

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל 6 מנות  |   קל  |   צמחוני

250 מ״ל שמנת מתוקה
מאה גרם אבקת סוכר
3 כפות דבש
500 מ״ל יוגורט עזים
4 כפות שמן זית
עלים מארבעה גבעולי נענע

מתכונים נוספים של הדיי עפאים באווירת שבועות מן המדבר:
טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים
חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים
סלטים קלויים: קפונטה משוואיה
רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול

 

אופן ההכנה

1. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר למרקם יציב.

2. מחממים מעט את הדבש בקלחת קטנה על אש נמוכה עד שיהפוך לנוזלי.

3. מכבים את האש, מוסיפים לדבש את היוגורט ומעט מהשמנת המוקצפת. מערבבים.

4. מקפלים את תערובת הדבש והיוגורט אל תוך הקצפת. אין צורך להגיע למרקם אחיד.

5. מעבירים את הגלידה לתבנית זכוכית או חמר שצוננה במקפיא מבעוד מועד.

6. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך כשעה.

7. כששולי הגלידה מתחילים לקפוא מערבבים אותה בעזרת מרית ומחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת. כך מקפיאים ומערבבים עוד פעם או פעמיים, עד שמגיעים למרקם הרצוי.

8. בזמן שהגלידה במקפיא מחממים בקלחת קטנה את שמן הזית ועלי הנענע רק עד שעלי הנענע מתחילים להפיץ ניחוח.

9. מקפידים לא לחמם יתר על המידה. מכבים את האש ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר.

10. יוצקים את שמן הזית והעלים על הגלידה ומערבבים מעט, רק עד שנוצרים עורקי שמן זית.

11. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.

12. להגשה: אפשר לצקת על כל מנה עוד מעט שמן זית או טחינה גולמית.

גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים