לאכול ביום חורפי: מתכון לתבשיל בקר ושורשים

תבשיל זנב שור, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של תומר טל | צילום: תומר טל
תבשיל זנב שור, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי של תומר טל | צילום: תומר טל

תמיד הסתקרנת לדעת מה השפים מבשלים בבית? תומר טל ממסעדת "ג'ורג' וג'ון" האיכותית מכין תבשיל בשר, תפוחי אדמה ושורשים ביין אדום ומרווה. זה המתכון שלו

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 4.5 שעות | קל | כשר | שפים מבשלים בבית

את התבשיל אפשר להכין ממגוון רחב של נתחי בקר: זנב שור, שפונדרה, צוואר או כתף, מה שמוצאים אצל הקצב.

החומרים

1/2 כוס שמן זית
1 ענף מרווה
10 גרגרי פלפל שחור
1.5 ק"ג זנב שור או כל אחד מהנתחים הבאים: צוואר, אונטריב, כתף ושפונדרה, חתוכים לקוביות או פרוסים על העצם
5 בצלי שאלוט
שיני שום מראש שום שלם (כ-20 שיניים)
2 גבעולי סלרי אמריקאי
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות של 2*2 ס"מ
10 ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים לקוביות של 2*2 ס"מ
3 כפות רסק עגבניות
1 כוס יין אדום
מלח

אופן ההכנה

1. שמים שמן זית, מרווה, וגרגירי פלפל שחור בסיר רחב ומחממים דקה. מוסיפים בשר וצורבים כ-5 דקות מכל צד מעל להבה בינונית או עד שהבשר משחים.

2. מוסיפים ירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, סלרי, תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי, צורבים כל ירק 4-3 דקות תוך ערבוב עדין לפני שמוסיפים את הירק הבא.

3. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כ-2 דקות עד שהוא עוטף את כל הירקות והבשר. מוסיפים יין אדום ומקרצפים מעט את המשקעים מתחתית הסיר. מבשלים כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה ומוסיפים מים חמים לכיסוי כל תכולת הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.

4. כשהנוזלים בסיר מפסיקים לרתוח ומבעבעים בעבוע עדין, מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף או מכסה הסיר. מבשלים כ-4 שעות. בחצי השעה האחרונה מסירים את הכיסוי. את 4 שעות הבישול אפשר גם לעשות בתנור אלא שאז מסירים את הכיסוי רק ב-20 דקות האחרונות.

רוצה מתכוני תבשילים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"