שיפודי טופו ופטריות במרינדה חריפה-מתוקה

שיפודי טופו ופטריות במרינדה חריפה-מתוקה (מנה טבעונית). צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
שיפודי טופו ופטריות במרינדה חריפה-מתוקה (מנה טבעונית). צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

יום העצמאות הוא יום המנגל הלאומי, אבל אנחנו מעדיפות את השיפודים שלנו טבעוניים, למשל שיפודי טופו ופטריות ברוטב ממכר

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 15 דקות | קל מאוד | כשר | על האש לצמחוני

הרעיון פה הוא לטגן לפני הצלייה. הטיגון נותן פריכות שמוסיפה חן לטופו, שגם שותה את הרוטב בהנאה. התוצאה – הטופו סופג היטב את הטעמים והופך למעדן. רק אל תוותרו על החימום החוזר.

החומרים

250 גרם טופו חתוך לקוביות
1/2 כוס קורנפלור
1 סלסילה פטריות שמפיניון

לטיגון עמוק:
שמן

לרוטב:
1/2 כוס רוטב סויה
1/4 כוס מייפל או סילאן
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
1 כפית ג’ינג’ר מגורר

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון עמוק.

2

מערבבים את חומרי הרוטב.

3

מקמחים קוביות טופו בקורנפלור, מנערים את העודפים ומטגנים בשמן עד שזהוב יפה. מוציאים למסננת.

4

מניחים ברוטב עם הפטריות ומקררים כשעה. מדי פעם הופכים כדי שהטעמים ייספגו.

5

משפדים את הטופו על שיפודי במבוק, ובין כל שתי קוביות מניחים פטרייה.

6

צולים בגריל או במחבת לחימום ופריכות. מגישים מיד.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן