כוס חיבוק: כך תכינו בבית שוקולטה חמה ומנחמת

שוקולטה חמה מתובלת של ליאור משיח | צילום: יח"צ
שוקולטה חמה מתובלת של ליאור משיח | צילום: יח"צ

תענוג חורפי שימתיק לך את היום: שוקולטה סמיכה עם סוד קטן ומפתיע שפותח ומעצים את טעמי השוקולד. כך תעשי זאת בעצמך

88 שיתופים | 132 צפיות

3 ספלים | 5 דקות | קל מאוד | כשר | שוקולד

החומרים

לשוקולטה
200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (כוס פחות שתי כפות)
250 גרם שוקולד מריר איכותי
2 כפיות שבבי צ'ילי חריף + זרזיף לקישוט
קורט מלח
לקצפת שמעל
150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה ( 1/2 כוס + שתי כפות)

אופן ההכנה

לשוקולטה
1. מניחים שמנת מתוקה, צ'ילי מיובש וקורט מלח בסיר קטן ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. ברגע הרתיחה מכבים את האש, מוסיפים שוקולד, מחכים דקה ולאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את התערובת עד לקבלת משקה סמיך ואחיד.

2. מזגו את המשקה לספלים. אין צורך לחמם את התערובת (אתם מסתכנים בשריפת השוקולד בחימום).

לקצפת שמעל
3. מקציפים את השמנת המתוקה למרקם רך ואוורירי. לא לגמרי קצפת יציבה אלא שלושת רבעי הדרך (אפשר להקציף במטרפה ותוך כמה דקות אתם שם).

4. הניחו את השמנת המוקצפת על השוקו בעזרת כפית ובזקו מעט צ'ילי חריף מעל.

רוצה לגלות איך להכין משקאות חורף מפנקים נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"