המתכון של שף גיא גמזו לקציצות עוף לכל המשפחה

קציצות עוף של גיא גמזו | צילום: גיא גמזו
קציצות עוף של גיא גמזו | צילום: גיא גמזו

לשף גיא גמזו ("הלנה", "שה ויוי") יש מתכון מנצח לקציצות עוף רכות ועסיסיות שמכינים תוך 30 דקות. אז יאללה, לעבודה

88 שיתופים | 132 צפיות

כ-35 קציצות | 30 דקות | קל | כשר | בשר

החומרים

1 כרובית נקייה מעלים ומפורקת לפרחים
1 שן שום
2 חופנים תרד אפשר להשתמש בתרד קפוא ומופשר
350 גרם בשר הודו טחון
150 גרם פרגית טחון
2 כפות שומשום
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כף שמן זית ועוד שמן זית לטיגון

אופן ההכנה

1. מבשלים כרובית במים רותחים 10-7 דקות עד לריכוך קל. מסננים, מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שן שום וטוחנים בפולסים קצרים לפירורים גסים (מעין קוסקוס כרובית).

2. חולטים תרד במים רותחים למשך דקה עד לריכוך, סוחטים היטב וקוצצים דק. אם משתמשים בתרד קפוא, אין צורך לחלוט את התרד, רק לסחוט אותו היטב.

3. שמים בשר הודו ופרגית בקערת ערבוב ומוסיפים את פתיתי הכרובית, התרד הקצוץ, שומשום, ביצה, פירורי לחם, תבלינים ו-1/2 כף שמן זית ומערבבים את המסה היטב. נותנים לה לנוח רבע שעה.

4. במחבת מחממים 3 כפות שמן זית, משמנים קלות את הידיים ויוצרים קציצות שטוחות. כשהמחבת חמה (לא רותחת) מניחים בה את הקציצות במעגל, עם כיוון השעון (כדי לדעת איפה התחלנו ואיזה קציצה צריך להפוך ראשונה). כשהקציצות מתחילות לשנות את צבען הופכים אותן על צדן השני ומטגנים דקה נוספת. מכסים את הסיר (כדי לכלוא את האדים בפנים – זה ישמור על מרקם אוורירי ועסיסיות) ומבשלים כ-8 דקות. מוציאים את הקציצות לצלחת.

5. משמנים שוב את המחבת ב-3 כפות שמן זית ומטגנים בה קציצות נוספות עד שמסתיימת המסה.

המתכון פורסם במקור באתר השולחן