קציצות חריימה טבעוניות? כן! המתכון המעולה של ננה שרייר

קציצות חריימה טבעוניות של ננה שרייר | צילום: אנטולי מיכאלו
קציצות חריימה טבעוניות של ננה שרייר | צילום: אנטולי מיכאלו

המסעדנית המיתולוגית ננה שרייר מגלה לנו את המתכון הנפלא שלה לקציצות חריימה מרוקאיות מלאות טעם. לא תאמינו שזה טבעוני

88 שיתופים | 132 צפיות

7 מנות | שעה וחצי | כשר | קל | טבעוני

החומרים

2 צרורות כוסברה
8 שיני שום
חופן אצות וואקמה מושרות במים
2 פלפל חריף אדום
12 כפות שמן זית
3 חבילות טופו מגורר
1 כף קמח רגיל או קמח ללא גלוטן
1 כף מלח
מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס
4 עגבניות חתוכות לקוביות
4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו במים במשך לילה

אופן ההכנה

1. מעבדים במעבד מזון את הכוסברה, 4 משיני השום, האצות, הפלפלים החריפים ו-10 מכפות שמן הזית עד קבלת תערובת אחידה.

2. מערבבים את הטופו, הקמח, המלח והפלפל עד קבלת תערובת אחידה. מאחדים בין התערובות. יוצרים מהתערובת קציצות במשקל 45 גר' כל אחת ואופים אותן במשך 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

3. מחממים סיר גדול ומטגנים בו את הפלפלים ו- 4 שיני השום הנותרות קצוצות. מוסיפים את שמן הזית הנותר ואת העגבניות ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד של רוטב. מוסיפים את גרגירי החומוס, מקטינים את האש ומבשלים במשך 40-30 דקות, עד שהפלפלים רכים. מוסיפים את הקציצות לרוטב.

רוצה עוד רעיונות מעולים למתכונים טבעוניים? היכנסי לאתר "השולחן"