טעים ומרענן: קציצות דג ברוטב לימוני קטיפתי

קציצות דג ברוטב אגריסטדה של שף נמרוד נורמן, מסעדת 02 | צילום: איתמר גינזבורג
קציצות דג ברוטב אגריסטדה של שף נמרוד נורמן, מסעדת 02 | צילום: איתמר גינזבורג

קציצות תמיד באות בטוב, וקציצות הדג האלה מנחמות וכיפיות במיוחד הודות לרוטב הלימון הקטיפתי והחמצמץ שמקפיץ אותן בטירוף. הנה המתכון

88 שיתופים | 132 צפיות

5 מנות | 25 דקות | קל | כשר | דגים

רוטב אגריסטדה הוא אחד מהמרכיבים המיוחדים והמזוהים ביותר עם המטבח הספניולי. הוא מזכיר בשמל, אבל הוא פרווה ומבוסס על מיץ לימון במקום על חמאה. זהו רוטב קטיפתי וחמצמץ שמחמיא לכל מנת דג.

החומרים

לקציצות
1 ק"ג פילה דג ים (מוסר, לוקוס) או דג נסיכת הנילוס טרי
2 בצלים
2 גבעולי סלרי
6 שיני שום
1 צרור פטרוזיליה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
3 ביצים
3־5 כפות קמח מצה או פירורי לחם
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב אגריסטדה
2 ביצים טרופות
2 כפות שמן
2 כפות קמח
מיץ סחוט וקליפה מגוררת מ־2 לימונים
מלח לפי הטעם
פלפל לבן לפי הטעם
להגשה
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות
1. טוחנים במעבד מזון דג, בצלים, סלרי, שום ופטרוזיליה לתערובת אחידה. מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה או פירורי לחם ומערבבים לתערובת יציבה. יוצרים קציצות בגודל רצוי.

2. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק דקות ומטגנים את הקציצות 2־3 דקות מכל צד להזהבה יפה.

בינתיים מכינים את הרוטב
3. טורפים את כל המרכיבים בקלחת קרה ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב 3־5 דקות להסמכה. מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה.

4. מגישים את קציצות הדג עם רוטב האגריסטדה ובצל ירוק.

למתכוני קציצות דגים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"