פריכה ומטריפה: קובה אפויה שאי אפשר לעמוד בפניה

קובה בורגול פריכה של אורלי פלאי־ברונשטיין | סטיילינג: עמית פרבר, צילום: דן פרץ
קובה בורגול פריכה של אורלי פלאי־ברונשטיין | סטיילינג: עמית פרבר, צילום: דן פרץ

קבלו סקופ: האפייה הופכת את הקובות האלה לפריכות יותר אפילו מהמקור המטוגן. והטעם? טירוף! אורלי פלאי ברונשטיין מגלה איך להכין קובה שאי אפשר להפסיק לטרוף

88 שיתופים | 132 צפיות

50 יחידות | שעה | קל | כשר | בשר

מכיוון שאין בהן כמעט שמן אני מוצאת את עצמי אוכלת מהן עוד אחת ועוד אחת. הבצק צריך להיות מעט דביק אבל נעים ונוח לעבודה. אם צריך — אפשר להוסיף לו עד חצי כוס קמח.

החומרים

500 גרם בורגול דק
280 גרם קמח
1 כפית מלח
למלית
2 כפות שמן זית
2 בצל קצוץ דק
500 גרם בשר טחון
1 כף בהרט
1 כפית מלח
להברשה
2 כפות שמן זית מתובל בכפית בהרט

אופן ההכנה

1. מתחילים להכין את המעטפת: שוטפים בורגול במסננת ומעסים מעט לריכוך. משרים במים 30-20 דקות.

2. בינתיים מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים בצלים עד הזהבה. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו ( 3-2 דקות). מתבלים בבהרט ובמלח.

3. מניחים מסננת על צלחת ומסננים את הבשר. שומרים את נוזלי הטיגון להכנת המעטפת.

4. ממשיכים בהכנת המעטפת: מסננים היטב את הבורגול ומעבירים לקערה. מוסיפים קמח, מלח ואת נוזלי הטיגון של הבשר. מערבבים לבצק מעט דביק אך נוח לעבודה. אם צריך, מוסיפים עוד קמח (עד 1/2 כוס).

5. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבניות בניירות אפייה משומנים במעט שמן.

6. ממלאים את הקובות ואופים: מרטיבים את הידיים ובוצעים כדור בצק בגודל כדור פינג-פונג. נועצים בו את האגודל ומעצבים לכיס גדול ומוארך עם דפנות דקים. ממלאים בכפית מלית וסוגרים את הפתח בתנועות משיכה כלפי מעלה. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית. מברישים בשמן מתובל בבהרט.

7. אופים 15-12 דקות, הופכים ואופים 10-8 דקות נוספות עד הזהבה.

8. טיפ של סבתות: מחליפים כוס קמח בקמח מצה, למרקם פירורי דק.

רוצה מתכוני קובה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"