יאמי: קארי תאילנדי עם בטטות ונתחי עוף ברוטב קוקוס

קארי תאילנדי - בטטות עם נתחי עוף ברוטב קוקוס של תום פרנץ | צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
קארי תאילנדי - בטטות עם נתחי עוף ברוטב קוקוס של תום פרנץ | צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

כשהודו פוגשת את תאילנד על הצלחת יוצאים מזה רק דברים טובים. שף תום פרנץ מגלה את המתכון לתבשיל קדירה שיטריף את חובבות הקארי

88 שיתופים | 132 צפיות

4־6 מנות | שעה | קל | כשר | עוף

החומרים

650 גרם חזה עוף או פרגיות
2 בטטות חתוכות לקוביות גדולות
1/2 כרובית מפורקת לפרחים (אפשר גם ⅓ או ½ חבילת פרחי כרובית קפואים)
1 פחית חלב קוקוס (ידוע גם כמי קוקוס)
1 פחית קרם קוקוס
1 כוס מים רותחים
1 כף מחית קארי ירוק
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון לפי הטעם
3 כפות שמן
1 גבעול כרשה פרוס לטבעות
להגשה
2 כוסות אורז בסמטי מבושל לפי הוראות היצרן
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
50 גרם בוטנים קלויים, קלופים וקצוצים

אופן ההכנה

1. לתוך כוס מים רותחים מכניסים את הקארי, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

2. מחממים מחבת רחבה עם שוליים גבוהים ומניחים בה את הבטטות החתוכות ופרחי הכרובית. יוצקים מעל את מי הקוקוס ואת המים הרותחים עם התבלינים. מבשלים את הירקות בערך 15 דקות עד שהם רכים למחצה.

3. בינתיים מחממים שמן במחבת גדולה נוספת ומניחים בה את נתחי העוף או הפרגית לצלייה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. פרגית צולים 5-7 דקות מכל צד, חזה עוף צולים 3-4 דקות מכל צד.

4. מוציאים את הבשר מהמחבת (הוא ימשיך להתבשל ברוטב בשלבים הבאים). מניחים על משטח עבודה לצינון מספר דקות, ובעזרת סכין חדה פורסים לנתחים. מוסיפים את נתחי העוף הצלויים ואת טבעות הכרישה לירקות שהתבשלו חלקית במי הקוקוס, מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה
5. מגישים את תבשיל העוף והירקות חם על מצע אורז, ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים קלויים קצוצים.

רוצה מתכוני קארי נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"