מתכון צמחוני למבינות עניין: עגבניות ממולאות שעושות חשק לעוד

עגבניות ממולאות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
עגבניות ממולאות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

לידיעת הקורא אייל שני: המתכון הבא לעגבניות ממולאות הוא פשוט ממכר. הצלייה הקצרה מעצימה את המתיקות הטבעית של העגבניות והופכת את המלית לפריכה ומדהימה

88 שיתופים | 132 צפיות

אני אפילו לא זוכרת אם אכלתי את המנה הזאת על חוף ביוון או בגבעה ירוקה באיטליה, אני זוכרת רק את הטעמים והמרקמים כחלק מהרפתקת קיץ נהדרת ורגועה.

החומרים

למילוי

לצלייה

אופן ההכנה

1

קוטמים ראשי עגבניות ומרוקנים את תוכנן בעזרת כפית; שומרים את התוכן בצד (הוא ישמש לרוטב).

2

מכינים מילוי

מערבבים את כל חומרי המילוי למעט שמן הזית לתערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומערבבים־לשים לאיחוד. ממלאים עגבניות עד לקצה.

3

צולים

מחממים תנור ל-200 מעלות, יוצקים את תוכן העגבניות ששמרנו בצד לתבנית עמוקה, מוסיפים 4 כפות שמן זית וכפית מלח, מניחים מעל את העגבניות הממולאות ומעל את ענפי התימין ואת יתר שמן הזית. צולים את העגבניות 1/2 שעה עד שהמילוי שמבצבץ החוצה משחים.

המתכון פורסם לראשונה באתר "השולחן"