מתכון: פאטה כבד עוף בנוסח השף אייל גרינברג

פאטה כבד עוף | צילום: איליה מלניקוב
פאטה כבד עוף | צילום: איליה מלניקוב

השף אייל גרינברג מעניק אינטרפטציה חדשה למנה ראשונה שתפתח לכם את התיאבון

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים

900 גר' כבד עוף נקי
500 גר' חמאה רכה מאוד (לא נוזלית)
בצל סגול קטן חתוך גס
1 כוס יין אדום
1/4 כוס ברנדי
ענף תימין קטן
2 כפות דבש
5 ביצים שלמות
מלח, פלפל
ריבת פירות יער

אופן ההכנה

1. שמים את הבצל במחבת קטנה ומכסים ביין, ברנדי ותימין. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים את הבצל לכבד ולחמאה. מוסיפים את הדבש ואת הביצים ומתבלים.

2. טוחנים בעזרת מוט ערבול ומסננים. שמים בתבנית מאורכת מרופדת בניילון נצמד כפול ומכסים מלמעלה או לחילופין בצנצנת מעוקרת (שמשמעותו שהייה של הצנצנת בחום גבוה למשך 20 דק' לצורך חיטוי).

3. אופים ב־Bain Marie בתנור שחומם מראש ל120 מעלות כ־45 דק'. סוגרים את התנור ומשאירים ל־10 דק' נוספות.

4. מקררים במקרר.

5. לפני ההגשה מורחים שכבה דקה של ריבת פירות יער ומגישים עם טוסטים.