כמו בתאילנד: כך תכינו פאד תאי כיפי עם ירקות וטופו

פאד תאי ירקות וטופו | צילום: shutterstock
פאד תאי ירקות וטופו | צילום: shutterstock

אורלי פלאי ברונשטיין משתפת במתכון למנה התאילנדית האהובה, ויש לה גם כמה טיפים לשדרוג - כולל למי שרוצה את הגרסה הדיאטית או את הגרסה הטבעונית

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | שעה ורבע | קל | כשר | צמחוני

שיטת הטיגון-ערבוב התאילנדית מוציאה את המיטב מחומרי הגלם ויוצרת מנה צמחונית רעננה, ססגונית ומלאת טעם

שדרוגים וגיוונים:
לגרסה הטבעונית: מוותרים על הביצים.
לטעם אותנטי וצבע עמוק יותר: מוסיפים 1 כפית רוטב סויה תאילנדי כהה.
חובבי ירקות ושומרי משקל: יכולים להגדיל את כמות הירקות לעומת האטריות, למשל מוסיפים למנה ½1 כוסות רצועות כרוב דקיקות (כ- 1/4 ראש כרוב), כוס אפונת שלג/שעועית ירוקה או ברוקומיני (ואפשר גם לשלב את שלושתם).

החומרים

1 חבילה (400 גרם) אטריות אורז רחבות
4 כפות שמן
2 ביצים טרופות (לא חובה)
300 גרם טופו חתוך לקוביות של 3-2 ס”מ
1 גזר חתוך לרצועות דקיקות
1 זוקיני חתוך לרצועות דקיקות
/1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקיקות
1 כוס נבטי שעועית (העבים)
3 בצלים ירוקים קצוצים
4 כפות רוטב פאד תאי
1/2 1 כפות רוטב סויה
להגשה
בוטנים קלויים קצוצים
כוסברה קצוצה
1 לימון חתוך לרבעים

אופן ההכנה

1. משרים אטריות אורז בקערה עם מים קרים למשך כשעה או עד שהן מתרככות.

2. מחממים ווק עם שמן על להבה גבוהה, מוסיפים ביצים וטורפים (כמו בהכנת מקושקשת) עד שהביצים עשויות. מוסיפים טופו, מקפיצים 3-2 דקות עד שהטופו משחים מעט ומרוקנים את הווק לקערה בעזרת כף מחוררת.

3. מלהיטים שוב את הווק. מוסיפים גזר, זוקיני ופלפל ומקפיצים כדקה. מוסיפים נבטי שעועית ובצל ירוק, מקפיצים עוד דקה ומעבירים את תכולת הווק לקערה עם הטופו.

4. מלהיטים שוב את הווק ובמידת הצורך מוסיפים שמן. מסננים את האטריות, מוסיפים לווק ומקפיצים 3-2 דקות עם הרטבים. מערבבים חצי דקה עד שהאטריות נעטפות ברוטב ונעשות גמישות עוד יותר. מחזירים לווק את תכולת הקערה ומקפיצים יחד כדקה. אם חסרים נוזלים במנה, מוסיפים עוד מהרטבים או יוצקים מעט מים חמים.

5. מעבירים לקערות הגשה ומגישים מייד עם בוטנים, כוסברה ורבעי לימון.

רוצה מתכוני פאד תאי נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"