ארוחת שישי מושלמת: מתכון לעוף עם חרדל, תפוזים ודבש

עוף עם חרדל, תפוזים ודבש | צילום: דן לב, סגנון: טליה אסיף
עוף עם חרדל, תפוזים ודבש | צילום: דן לב, סגנון: טליה אסיף

עוף עסיסי מבפנים אך שחום ופריך מבחוץ, בשיטת צלייה קלה ומעולה שדואגת שלא תלכלכו את הידיים יותר מדי. מתכון מנצח לארוחת שישי

88 שיתופים | 132 צפיות

4-3 מנות | 1:20 שעות | קל מאוד | כשר | מתכונים לשבת

בשקית הקוקי העוף מתבשל בתנאים אופטימליים ללא סכנת הייבוש האורבת לו לרוב בתנור. מתקבל עוף עסיסי אך שחום ופריך מבחוץ. ועוד יתרון: אין לכלוך. חרדל דיז'ון נותן לעוף טעמים עמוקים במיוחד, התפוזים והדבש מוסיפים צבע שחום ומעורר תיאבון.

החומרים

3 כרעי עוף חצויות
3 כפות שמן זית
2 כפות תרכיז תפוזים קפוא
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים (מומלץ חריף)
1 כף דבש
4 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את חלקי העוף בקערה עם שאר החומרים. מעבירים לשקית קוקי, קושרים ומניחים בתבנית. מחוררים את השקית בכמה מקומות.

3. אופים כשעה ורבע עד שהעוף זהוב.

רוצה מתכוני עוף נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"