יאמי: מתכון לעוגת שמרים גבינה פירורים של מאפיית לחמים

עוגת שמרים ריקוטה שטרויזל | צילום: Gettyimages
עוגת שמרים ריקוטה שטרויזל | צילום: Gettyimages

שלוש שכבות של עונג בתבנית אינגלייש קייק אחת: אנשי מאפיית לחמים מגלים את המתכון שלהם לעוגת שמרים עם גבינת ריקוטה ופירורים

88 שיתופים | 132 צפיות

3 עוגות | שעה וחצי | קל | כשר | אפייה

עוגת שמרים עם ריקוטה ושטרויזל היא שילוב מפנק בין בצק שמרים רך לציפוי פירורי ופריך ובתווך מלית עסיסית של ריקוטה. אורי שפט, מאפיית לחמים: "יש לקוחות שמגיעים במיוחד בשבילה. זו עוגת תה נפלאה ואף על פי שיש בה כמה מרקמים, היא עדיין פשוטה להכנה".

את השטרויזל אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא, ואפשר לפנק אותו גם בקינמון, אגוזי מלך או אגוזי פקאן שבורים.

להכנת המתכון יש להצטייד ב-3 תבניות אינגליש קייק נמוכות או בתבנית אחת בגודל 40×30 ס”מ וגובה 5-3 ס”מ.

החומרים

לבצק
‏1/4 כוס + כף חלב (70 מ"ל)
‏1/2 קובייה שמרים (25 גרם)
‏1 ביצה
1 חלמון
‏1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
‏60 גרם סוכר (1/4 כוס + כף)
מעט מלח
‏400 גרם קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
‏80 גרם חמאה רכה
למלית
‏750 גרם גבינת ריקוטה ‏(3 קופסאות במשקל 250 גרם)
‏3/4 גביע שמנת חמוצה (150 גרם)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
30 גרם קמח (3 כפות + כפית)
30 גרם פודינג וניל (קצת פחות מחצי חפיסה)
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
1/2 מקל וניל
לשטרויזל
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם קמח (½1 כוסות פחות כף)
להגשה
אבקת סוכר

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. שמים חלב, שמרים מפוררים, ביצים, שמנת, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה עד שהביצים נטמעות בנוזל. מוסיפים קמח וחמאה ולשים במהירות נמוכה עד לערבוב החומרים. מגבירים מעט את מהירות הלישה ולשים 4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משטחים את הבצק בתבנית או במגש מקומחים קלות, מכסים בניילון ומניחים במקרר למנוחה 4 שעות או למשך הלילה.

מכינים את המלית
3. מערבבים את חומרי המלית בקערה לתערובת חלקה ואחידה.

מכינים שטרויזל
4. שמים חמאה, סוכר וקמח במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לתערובת פירורית גסה (אפשר גם בקערה רגילה בעזרת קצות האצבעות). מכסים ושומרים במקרר עד השימוש.

מעצבים, ממלאים, מתפיחים ואופים
5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים אותו לשלושה מלבנים בגודל התבניות. משמנים את התבניות במעט חמאה ומניחים בהן את מלבני הבצק.

6, על כל מלבן יוצקים כ-1/3 ממלית הריקוטה, מפזרים עליה שטרויזל, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של כ-40 דקות עד שעה.

7. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.

8. אופים כ-35-30 דקות לגוון זהוב. מצננים ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

גיוון: ניתן להחליף את המקל וניל ב-1 כפית תמצית וניל איכותית.

רוצה מתכוני עוגות גבינה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"