עוגת שוקוזים? כן! מתכון לעוגה שוקולדית משגעת ללא גלוטן

עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ, סטיילינג: אוריה גבע
עוגת שוקוזים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דן פרץ, סטיילינג: אוריה גבע

חיפשתן מתכון לעוגת שוקולד עשירה ומענגת ללא גלוטן? עצרו הכל, כי הגעתן למקום הנכון. הכירו את עוגת השוקוזים (שוקולד + אגוזים), ותודו לנו אחר כך

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית אחת | 45 דקות | קל | כשר | קינוחים

עוגת שוקולד ללא גלוטן שבה האגוזים הטחונים מחליפים את הקמח בייצוב העוגה. שומרים חלק מתערובת השוקולד לציפוי העוגה כולה (בדיוק כפי שהיו עושות האימהות שלנו בסבנטיז). מומלץ להשתמש בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

החומרים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ
1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
200 גרם (1 כוס) סוכר
6 ביצים מופרדות
2 כפות ליקר פרנג'ליקו
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך טחונים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

2. ממיסים שוקולד במיקרו או על בן מארי.פרנג'לי

3. מקציפים שמנת מתוקה עם 1/2 כוס סוכר, חלמונים ופרנג'ליקו כ-3 דקות לקצפת רכה.

4. מקפלים לתוך השוקולד ומערבלים לקרם אחיד. שומרים בצד שליש מן הכמות לציפוי העוגה.

5. מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס הסוכר שנותרה כ-5 דקות לקצף יציב. מקפלים את הקצף לתוך הקרם, מוסיפים אגוזים ומערבבים לפיזור אחיד.

6. יוצקים לתבנית משומנת. אופים חצי שעה או עד שהעוגה מקבלת מעטה של קרום פריך והמרכז עדיין רך. מצננים. בזמן הזה העוגה תמשיך להתייצב.

7. מורחים על העוגה את הקרם ששמרנו. לחילופין אפשר לחמם את הקרם ולהשתמש בו כרוטב להגשה, ואז יש לשמור אותו בקירור עד השימוש. את העוגה המצופה כדאי לאחסן במקרר.

רוצה מתכוני עוגות שוקולד נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"