זה כל הקסם: מתכון לעוגיות ריבה רכות ומתוקות של קרן קדוש

עוגיות ריבה של קרן קדוש | צילום: אבישג שאר-ישוב.
עוגיות ריבה של קרן קדוש | צילום: אבישג שאר-ישוב.

השף-קונדיטורית קרן קדוש משתפת את המתכון שצריך להחזיק בכל בית: עוגיות ריבה נימוחות, רכות ומתוקות שכיף להכין (ולאכול) עם הילדים

88 שיתופים | 132 צפיות

70 עוגיות | 45 דקות | קל | כשר | אפייה

הקפידו על צינון יסודי של הבצק לפני תחילת העבודה – זה יקל על הרידוד והקריצה ויבטיח שהבצק שלכם יישאר פריך לתפארת. הכמות במתכון מתאימה לעוגיות בקוטר 6 ס"מ, אבל אפשר להקטין או להגדיל את העוגיות בהתאם להעדפה.

החומרים

לבצק
270 גרם חמאה רכה
160 גרם (⅓1 כוסות) אבקת סוכר
2 ביצים
500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח
50 גרם (1/2 כוס) קמח שקדים
קורט מלח
4 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
למלית
כ-350 גרם ריבה חלקה מכל סוג שאוהבים
אבקת סוכר לזרייה

אופן ההכנה

1. מערבלים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ביצה אחת בכל פעם, ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.

2. בקערה נפרדת מערבבים קמח, קמח שקדים, מלח ואבקת אפייה. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים חצי מתערובת החומרים היבשים. מערבלים עד שהם כמעט נטמעים בחמאה ומוסיפים את המחצצית השנייה. מערבלים רק עד שהקמח נטמע בתערובת והבצק מתחיל להיאסף.

3. משטחים את הבצק ועוטפים היטב בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

5. מקמחים קלות נייר אפייה ומניחים עליו את הבצק הקר. מקמחים אותו קלות ומכסים בנייר אפייה נוסח. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעובי של 4 מ"מ.

6. קורצים עיגולי בצק בקוטר של כ-6 ס"מ (אפשר להשתמש בקורצנים בצורות אחרות) ומסדרים אותם בתבניות במרווחים של 3-2 ס"מ. קורצים עיגול קטן במרכז של מחצית מהעוגיות (אלה יהיו העוגיות העליונות). אופים 11 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות מעט. מצננים.

7. הופכים את העוגיות שאין בהן חור ומורחים או מזלפים ריבה במרכז כל אחת מהן. זורים אבקת סוכר על העוגיות שיש בהן חור ומכסים בעזרתן את העוגיות עם הריבה. שומרים בקופסה אטומה 5-4 ימים.

למתכונים נוספים עם ריבות היכנסי לאתר "השולחן"