סלט קיסר עם נתחוני עוף עסיסיים: המתכון של שי לי ליפא

סלט קיסר | צילום: Gettyimages
סלט קיסר | צילום: Gettyimages

סלט קיסר עם עלי חסה פריכים, נתחוני עוף עסיסיים ורוטב משגע. שי לי ליפא מגלה את המתכון שלה ומבקשת: "אל תוותרו על הכנת קרוטונים בריאים תוצרת בית"

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 25 דקות | קל | לא כשר | אוכל בריא

סלט לדיאטה הוא כמו כפפה ליד, אם כי הסלט לא תמיד “מרזה” כפי שאנו חושבים. הוא יכול להיות מורכב מירקות, פירות ותוספות שונות, כגון: גבינות, בשר, עוף, דגים, אגוזים, ביצים, קטניות, דגנים, פירות יבשים, קרוטונים, טופו, פרחים אכילים ורוטב, כמובן. ההרכב והמינון יוצרים לנו מגוון רחב של מנות.

בפירות וירקות טריים יש כמות גבוהה של מים וסיבים תזונתיים והם עשירים בוויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף. תכולת האנרגיה של הירקות נמוכה (יחסית לכמות ולנפח) פי שניים או שלושה לעומת פירות. מקור האנרגיה בירקות ופירות הינו פחמימות פשוטות (סוכר), ולכן סלט אינו בהכרח דל קלוריות, וחשוב לזכור שלא קיים סלט נטול קלוריות.

החומרים

1 חסה ערבית שטופה ומופרדת לעלים (או 4 בייבי חסה חצויים לשניים)
600 גרם חזה עוף טרי פרוס
שמן קנולה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף צלפים
30 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת לשבבים
לקרוטונים
1 ג'בטה מקמח מלא, חתוכה לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
לרוטב
50 מ”ל (1/4 כוס פחות כף) שמן זית
50 מ”ל (1/4 כוס פחות כף) שמן קנולה
1 חלמון
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין
1/2 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
1 שן שום קצוצה
2 פילטים של אנשובי
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב
1. טוחנים את מרכיבי הרוטב למשחה חלקה ובהירה במעבד מזון עם להב מתכת. שומרים במקרר.

מכינים את הקרוטונים
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מזלפים שמן זית על קוביות הג’בטה, מפלפלים ומערבבים. מניחים את הקוביות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד שהן זהובות. מצננים היטב.

מכינים את העוף
4. מחממים מחבת פסים כבדה. משמנים מעט את חזה העוף, ממליחים, מפלפלים וצולים כ-3 דקות מכל צד, או עד שהעוף מוכן (נזהרים לא לייבש). מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לרצועות בעובי 2 ס”מ.

מרכיבים את הסלט ומגישים
5. מניחים את עלי החסה בקערה ומפזרים רצועות עוף, קרוטונים, צלפים וגבינה. יוצקים מחצית מן הרוטב על הסלט, מערבבים, טועמים (במידת הצורך מוסיפים עוד רוטב) ומגישים.

רוצה מתכונים נוספים לסלטים כיפיים? היכנסי לאתר "השולחן"